O değil de tarlasının sağına soluna fennî gübre saçan köylü gibi her kelime öbeğinin sonuna başına virgül koyan elemanlar var, otistik midir nedir yaww.
" çok duygusalım, olup bitenleri anlayamıyorum. " demektir. fikrimce her şeyi anlamaya çalışmayı bir kenara bırakıp, asıl konuya odaklanılmalıdır. sorgulama arkadaşım.
dil bilgisi kurallarını bilmemekle yada duygu katmakla alakası yoktur.* kişiye özel bir anlamı olduğu için sadece facebook, twitter yada smslerde arkadaş arasında kullanılıyordur. hatta arkadaşlardan da küfür yeme sebebidir. yoksa kimsenin final sorusunu cevaplarken yada dilekçe yazarken üç nokta koyduğu yok.
tabi ki kullanılması yine de yanlış, tasvip etmiyoruz. dilimiz böyle böyle yozlaşıyor.
seni düşünürüm, ekmek aldın mı diye... ve annemin... ve annemin... en sevdiğim yemeği, pırasa... sevgililerim gelir aklıma... esmeri sarışını kumralı... her biri tam taş ve yalamalık ay yok öhm öhm yok yok öyle değildi bu... nasıldı bilemedim de... gördün mü yine sevgililerim geldi aklıma...
yan yana üç noktanın (...) anlamı haricinde, imla kurallarına aykırı olarak, bir yazı içerisinde olur olmaz yerlerde kullanılmasıdır. psikolojik olarak inceleyecek olursak, yazı içinde bu tarz noktalamayı sık kullanan insanlar, yazdıklarının doğru olduğunu veya bir mesaj içerdiği görüntüsünü vermek ister. obsesif takıntıya sahip olabilirler ( aşırı temizlik, aşırı düzen, eğik duran tablodan rahatsız olma vb.). yanlış olduğunu asla kabul etmeyen insan tipidir. kendi haline bırakıldığında bir süre sonra anlayacaktır yanlışları, fakat belli etmeyecektir. üç nokta, aynı zamanda yazıya bir görsellik katma amacıyla yapılır. buradan çıkacak sonuç ise, kullanan insanların görüntüsüne çok önem verdiğidir. giydiklerinin markalı olmasa bile temiz olmasına özen gösterirler ya da mutlaka tarzlarında dikkat çekici bir fark olmalıdır. bulundukları ortamlarda belirleyici olmayı severler, ihtiraslıdırlar. konuşmalarında güzel kelime oyunu yaparlar, konuşmanın gidişatını insanların tepkilerine göre değiştirir ve insanları farkında olmadan yönlendirebilirler.
Elbette her yazısında üç nokta koyan insanda aynı şeyden bahsedilemez. örnek tarz şudur :
"koku insanın duygularını yansıtmasındaki fiziksel bir araçtır... köpekten korktuğumuzda koltuk altlarımızdan sanki bir alarm verir gibi salgılarız... insanlar da farkında olmadan bu kokuları duyar ve insanların korktuğunu anlar ... işte günlerden bir gün deniz otobüsünde kuyruğu karıştıran birine "arkadaşım" dedim. korkmuştu ... bunu kokusundan anlamıştım ..."
gibi.
dediğimiz gibi her üç nokta koyan değil, üstüne basarak, bir anlamı olan yazıları yazanlarda bu tahlil yapılabilir.
geri kalanlar ise ya büyüyünce anlatılan tarza sahip olacaklardır. ya da saçma sapan yerlerde kullandıklarını farkedip vazgeçeceklerdir.
bu üç noktalarda bir nevi kinaye de hissedilmesi de doğaldır.