cümle sonuna 3yerine 2nokta koyma alışkanlığı

entry4 galeri0
    1.
  1. 3. noktanın koyulmasına mı zahmet edilmez yoksa el alışkanlığı mıdır bilinmez. genelde sözlüğe telefonun internetiyle girenler yapar.
    0 ...
  2. 2.
  3. hıncal uluç'un ortaya çıkardığı bir furya. zira adamın hiç bir köşe yazısında üç noktaya rastlanmaz, onun yerine iki tane noktayı yanyana koyar. bu konuyla ilgili bir yazısında; "madem iki nokta üst üste diye bir şey var, demek ki iki noktanın farklı konumlarda yazılma durumu da vardır demektir, neden bir nokta daha koyup nokta israfında bulunayım ki?" dediğini duyup kıçımın kenarıyla gülmüştüm. adam edebiyat eleştirmeniyim diye dolaşıyor, ama "iki nokta" (:) işaretinin adının, "iki nokta üst üste" olduğunu zannediyor. buna ancak gülünür. hadi diyelim gerçekten öyle bir durum var, iki nokta üst üste denilen kavram uydurmaca değil de gerçek. ya adama sorarlar, "ey hıncal, sen bu türkiye'de her şeyi idareli kullandın, her şeyi doğru yaptın da bir tane noktanın fazla olmasına israf mı dedin?" e be kardeşim senin saatlerce televizyona çıkıp, hem futbol, hem boğa güreşi, hem opera, hem bale, hem edebiyat, hem resim, hem tiyatro, vs. hakkında boş boş konuştuğun, türkiye'nin en çok izlenen televizyon kanallarının en tirajlı saatlerini parsellediğin zamanlar israfın allah'ı değil mi?
    2 ...
  4. 3.
  5. özellikle bir kızla; sevgili adayıyla ya da sevgiliyle msjlaşırken daha bir şirin daha bir samimi gelir bu iki nokta. böyle kırılgan üzgün yetim ufak bir çocuktur. hırsız ve serseri abisi üç noktaya benzemez meydan okumaz bundandır ki alışmışızdır.
    0 ...
  6. 4.
  7. üşengeçliğin dik alası. ya bir eksik ya bir fazla koy kardeşim, nedir bu içindeki türkçe'yi katletme arzusu?
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük