iyi bir işe girmenin ilk basamağı olan cv'nin yazım aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlardır.
-word kullanmayı bilmiyorsanız mutlaka bırakın iyi bilen biri size de öğreterek yerinize yazsın.
-yalan söylemeyin, kendinizi abartmayın.
-yapabiliyorsanız 1 sayfada toplayın; iyi cv kısa ve öz olanıdır.
-üniversiteyi bitireli 8-10 sene olduysa gpa falan yazmayın artık.
-komik olmayın, ki burası çok önemli. insan kaynaklarıyla makara yapmayacaksınız, kurumsal bir şirkete kendinizi beğendireceksiniz.
-gereksiz özel bilgiler vermeyin, ''soğuk bir kış gecesi x şehrinde zorluklarla dünyaya geldim'' gibi saçma şeyler yazmayın.
-sizi seçecek birimi ilgilendiren şeylerin açık seçik bulunabildiği bir belge hazırlayın.
-mutlaka ingilizce yazın ve nette örnek arıyorsanız yabancı örneklere bakın.
-fotoğraf eklemek de yeni dönemde yararlı oluyor.
-cv'nizi maksimum 5 bölüme indirgemeye çalışın; asgari kişisel bilgi, eğitim/yabancı diller, geçmiş iş tecrübeleri, alınan kurslar-eğitimler, mesleki yetenekler.
-cv'yi mailleyip hadi bakalım diyip telefon beklemeyin. o cv'nin okunması için her şeyin yaptığınızdan emin olun. hr uzmanlarını aramaktan çekinmeyin. öz güveniniz olsun.
-şayet görüşmeye çağırılırsanız ve cv nedir diye sorarlarsa ''curriculum vitae'' diye yazılır, kurrikulum vite diye okunur. latince bir terim olan bu cümlecik hayat akışı anlamına gelir. bunu da bilin.
en önemli olan husus referanstır. gerisini boşverin. referans sağlamsa cv de olması gereken çok az şey var: isim soyisim, meslek ve referans.
yok etkili cv yazma, yok düzgün giyinme ve konuşma. bunlar yalan şeyler. torpilin varsa işi alırsın.
sizi diger kisilerden farkli yapan unsurun ne oldugunu guzel bir dille betimlemeniz size her daim daha iyi sonuc verecektir. is veren kisi yazdiginizi okudugunda, farkli bir kisilige sahip oldugunuzu dusunecek, sizin daha ne gibi ozellikler tasidiginizi yuz yuze goruserek duymak isteyecektir.