aslına bakılırsa tam olarak türk sporu olması gereken bir spordur.
şöyleki bizim ülkemizde bazı şeyler vardır, fakir yaparsa fakirliğinden zengin yaparsa coolluğundandır.
mesela fakir yırtık pantolon giyerse "ıyy fakire bakkk" dışlayın hemen tabi ya.
ama beyinden yoksun zengin züppesi pantolonunu yırtıp gezerse "ayy ne cool. ben bunu yerimmmm" hemen yanaş yanaş modu tabi ya.
işte bu sporda böyle. tam kapıcı oyunu. türkiyedeki kapıcıları oynatsak birinci oluruz bence ama o zaman fakir oyunu ıyy derler. zenginler oynayınca "ay çok klas oyun, bu fakirler ne anlar"
ulan tiki eline süpürge verip yerleri süpür desek ağlarsın. şeklin kime lan. concon seni.
Oncelikle 2 takım mevcut . 4 kisiden olusuyor . Biri kaptan . Sıra ile her takımın oyuncusu 2 atış yapıyor . Takımlar ilk atışlarında az tecrubeli olanları kullanıyor . ( dolayısıyla kaptan süpürme eyleminde bulunuyor ) toplam sekiz atış yapılır . Hedefin ortasına en yakın taşı olan takım puan alır . Diger takımın hedefe en yakın taşından önce 1 taş varsa 1 , 2 taş varsa 2 , 3 taş varsa 3 puan alırsınız .rakip malsa 4 puan alan gördüm ams 5 i gormedim. 8 atış hakkı var iki takımın .oyunun son atış hakkına sahip takım çekiç işareti ile belirtilir . Toplam 10 oyun oynanır . Her oyunda alınan sayilar toplanır . Aradaki fark çoksa 7. 8. Veya 9. Oyunda da oyun geride olan takımın istegi üzerine bitirilebilir .
Devamı : cekic hakkı her oyun sonunda rakip takıma geçer . Oyun 0-0 veya çekiç hakkina sahip takım sayı çaldırırsa bir sonraki oyun cekic hakkına sahip olur .10 oyun sonunda beraberlik durumu varsa 11. Oyun oynanır . Genelde çekiç hakkina sahip olan takım kazanır .
Oyun gercekten izlemesi oldukca zevkli bir oyun .atışı yapan kişi atış noktasinda cizgiden önce topa gerekli hızı ve yönü vermiş olmalı .topa nereye yon verdiyse oraya dogru kavis alır .supurunce dahada hızlanır .
Başlangıç için bunlar yeterli bilgiler .futbol tamam çok zevkli ama o kadar zevkli sporlar varki : bisiklet , kriket , snooker , biathlon, kayakli koşu , kayakla atlama hatta bowls var .oturun izleyin herşey futbol değil .
ana malzemesini oluşturan körling taşının yalnızca iskoçya'nın craig adasında bulunan, deniz seviyesinin altındaki özel bir taştan yapıldığı spor dalı.
oynamak istediğim ama oynayacak yer bulamadığım spordur. izmir de bu spor nerde yapılır bilen lütfen yeşillendirsin. ayrıca tek kişiyle oynanmadığı için arkadaş da lazım. oynamak isteyen yazarlar çekinmeden mesaj atabilirler.
türkiye'de bu oyuna ilginin artmasının temel faktörlerinden biri (bkz: Süpürrr!) filmidir.
'buzda satranç' olarak tanımlanır. oynaması üst düzey konsantrasyon ve matematik gerektirir. izlemesi ise ruhu rahatlatır. aslında tam 2 bira alıp keyifle izlenecek bir spordur.