4 yılımı alan üniversitedir. kapladığı alan bakımından türkiyenin en büyük üniversitelerinden biridir. eğitim vasatın altındadır.ilahiyat türk dili ve edebiyatı ve kimya bölümleri çok kaliteli bir eğitim vermektedir.diğer bölümler ise kaldır çöpe at. herşeye rağmen yaşanır mı? neden olmasın.
mezun olduğum üniversitedir.. kampüs alanı olarak türkiye'nin en büyük üniversitelerindendir. üniversite içinde bir kaç cafe ve çiğ börekçi hariç vakit geçirebileceğiniz bir yer yoktur.
3 yıl okuyup daha fazla katlanamadığım şehrin üniversitesidir.
kampüs alanı büyük olmasına büyüktür fakat vakit geçirecek ortamın azlığı bunaltır,
bir de ikinci öğretim okuyorsanız kışları sizi kurtlardan korumak için kangalların devriye gezdiği bir garip üniversitedir.
Türkiye de üniversite başına düşen patent sayısı 0,2 adet. Bir başka deyişle üniversitelerin yaptığı patent başvuru sayısı sadece 28 adet. Yabancı üniversitelerin Türkiye deki patent sayısı ise 337 adet. Yani Türkiye deki üniversitelerin patent sayısının 12 katı. Yabancı üniversitelerin Avrupa da aldığı patent sayısı ise 100 bin adedin üzerinde. Avrupa ve ABD'de bazı üniversitelerin aldığı patent sayısı 750 nin üzerinde. Örneğin, Harvard Üniversitesi 1.249, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü 799 ve Yale Üniversitesi 547 patent almış. Türkiye nin köklü üniversitelerinden Cumhuriyet Üniversitesine gelince 1974 yılında kurulan Cumhuriyet Üniversitesi kuruluşundan bu yana geçen 36 yılda toplamda tamı tamına evet "sıfır" patent almıştır. Hadi hayırlı traşlar...
üniversitenin tıp fakültesi dekanlığının tahakkuk bölümü vardır. maaş işlerinin filan düzenleyen bölümdür. kendileri hiçbir işten anlamayan,eline yüzüne bulaştıran, personele her türlü zorluğu çıkaran, Allah' ın belası, bürokrasinin üst noktası bir bölümdür. bu güne kadar hiçbir işi tam anlamıyla tamamen tek başvurmada halledememişimdir. Allah düşürmesin.
yasadışı bir eylem yapacak olunsa ilk tercih edilecek üniversitedir üniversiteye istediğiniz gibi girebilirsiniz zira yolunuz düşerse bordo ışık teması ile arkasında 'liselim' yazan doğan şahin ve bilimum tofaş markalarını görebilirsiniz.
diş hekimliği fakültesinde burasının bir üniversite mi yoksa askeri ceza evi mi olduğunu karıştırırsınız. hastayı size verip al yap derler. hiçbirşey bilmeden hastaya dalarsınız gelip olmamış sen yapamazsın zaten derler. sonrada hastayla sizi başbaşa bırakırlar. zaten sivasın çakal esnafını insanını geçtim bide fakülte böyle olunca gerçekten insanı çileden çıkarıyor. yazmayın diş hekimliğini hiç yazmayın. açık ara en zor fakülte.
yaklaşık olarak 1 ay sonra mezun alacağım okulum. okulum diye demiyorum bir sike yaramaz. hocaları sizinle ilgilenir evet ama eğitim konusunda vasatında altındadır. şunu da var ki kaliteli olarak nitelendirebileceğim bütün hocalar sivastan yavaş yavaş ayrılıyor. yani kısaca gelmeyin arkadaş gelmeyin. o ibne otobüs şöförlerine para kazandırmayın..
4 saat önce ilişiğimin kesildiği okulum.iyi anılarım oldu ama hiçbir zaman bu okulda okumak istememişimti.orta öğretim başarı puanını bulan kişinin ta amk.
bir mensubu olarak kesinlikle gelinmesini tavsiye etmediğim üniversite.pek çok adaletsiz uygulamasıyla dikkat çekmektedir. mesela: yaz okulundan sonra tek ders sınavı açmayan tek üniversite belkide. yaz okulundan sonra tek dersi kalan öğrenciyi gözünün yaşına bakmadan bırakmaları neysede tek ders sınavı açmayıp o insanın 6 ayıyla oynamak ne?
iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'nin önünde her daim bekleyen lanet olası köpeğe dikkat edilmesi gereken üniversite. Dün kayıt çıkışı altıma sıçırtana kadar kovaladı it.