bugün

Tarikat ve cemaatleri kapatmak.
Dini devletten kesin olarak ayırmak. Anayasaya öyle bir madde koyarım ki hiçbir dini cemaat veya tarikat hatta bırakın diyanet işleri bile biter gider. Camileri vakıflar genel kuruluna bağlar. Camileri dernek statüsüne getiririm. Her caminin kendi yönetimi kendi ihtiyaçlarını cemaatten topladıkları makbuz karşılığı olan bağışlar ile devam ettirir. imamları tazminatları ile yollar derneklere kendi imamlarını seçme ayrıcalığı veririm. isterlerse 7 bin isterlerse 700 lira maaş versinler. isterlerse gönüllü olarak kendi namazlarını kendileri kıldırsın.
her yıl lise ve dengi okullardan, her ilçe 20 şer tane öğrencisini,
ülkenin tarihi yerlerini ve müzelerini görmeye götürecek.
tarihi yerinde görüp öğrenecek öğrenci.
olmamak. kimse siyasete o kadar bulanıp, temiz kalamaz, kirlenir.
kemençeye ve karadeniz şarkı-türkülerine yasak getiririm. evet; fıstıki yeşil kaldıydı bir tek.
demir yumruk olurum, atatürk'e sövüp sayan götlek tayfaya ''allah aşkına adamı diriltin bizi kurtarsın bu manyaktan'' dedirtirim.

ama memleketi de mis gibi yaparım, kimse halkın hakkından 1 lira haram yiyemez. rüşvetin, kamu hakkından menfaat sağlamanın cezası idam olur.

herkes sike sike çalışır ama kimse boğaz tokluğuna çalışmaz. herkesin 2 anahtarını devlet olarak ben veririm.

size bunlar imkansız mı geliyor? suriyelilere harcanan parayla bu memlekette gariban bırakmazdık.

ne ab'ye, ne abd'ye ihtiyacımız olurdu.

şimdi erdoğan çıkıyor, ha babam asgari ücret arttırıyor. 150 euro olan asgari ücret 300 olsa ne farkeder?

kiralar ikiye katlandı bir defa. velev ki katlanmasaydı da 30 yaşında bir insan bu parayla evlenecek mi, borç mu ödeyecek, tatile mi gidecek, bu ötv'lerle araba mı alacak?

ve buna ek olarak ödenen vergilerin yıllık dökümünü, parayı ne yaptığımızı tüm halka canlı yayında anlatırdım. tüm kanalların beni göstereceği tek gün, o gün olurdu.

örtülü ödeneği ve bürokrasinin lükslerini tamamen kaldırırdım. saçılan parayı ve gereksiz masrafı iyi planlasan bu devletin memuru gene mercedesle gezer. yeter ki akçeli iş olmasın.

memlekete bu kadar hayrım dokunduktan sonra da illa birisi kuyumu kazardı. onları da paket ederim tabi, yapacak bir şey yok.

gerekirse uzi'yle gezerim, umrumda mı?..
Mevcut cumhurbaşkanının başa geldiğinden beri yaptığı her şeyi yazıp sonuna " değildir " yazmaya yeltenmiştim ama Silivri'de fetö'cülerle aynı koğuşta ne yapacağım amk?
Kendime sövdürtmeyecek bir emekli aylığı bağlar, göçmen işini anayasanın değişmez maddelerine dahil eder ertesi gün bırakırım.

Sizinle mi uraşıcam aq.
Koltuğumu besim tibuk a devrederdim.