Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni logosunun Paris'teki 40 yıllık ‘Conservatoire Supérieur d’Ostéopathie-CSO Paris’ logosu ile bire bir aynı olduğunu söyleyen CHP'li Atila Sertel, "Logoyla ilgili 70’li yıllardan esinlendik deniliyor ancak nereden esinlendikleri çok açık belli," diye konuştu.
gayet güzel oturaklı full + full cllas logo olup cso uyması tamamen tesadüftür. biz sizin gibi 500 yıllık istanbulun camii logosunu kaldırmadık. konu nokta dağılabilirsiniz..
birebir aynı logo.
ama hakkını yemeyelim renk, font değiştirmeyi akıl etmişler.
birde dikey ayıran çizgiyi yatay yapıp bizim memleketteki işkembeci gibi "since 1826" yazmayı ihmal etmemişler.
aslında biraz uğraşıp binasını çağrıştıran bir logo tasarlayabilirlerdi.
bir sürü edebiyat yapmışlar sanki kırk gün düşünüp tasarlamışlar gibi.
....alıntı....
Yeni Binaya, Yeni CSO Logosu
Yeni logonun altında nasıl bir anlayış var? Renk ve yazı karakteri nasıl seçildi?
“ Yeni yüzünde, senfonik müziği tanımlayan 4 parçalı katmanı ön plana çıkaran Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının yeni logosunda da bu yaklaşımın izleri var. CSO’nun sanatçılarla yüzyüze gerçekleştirilen toplantı ve görüşmelerde varılan ortak fikirlerden hareketle üretilen yeni kurumsal kimlik çalışmasını grafik ve fotoğraf sanatçısı Çağrı Öner tasarladı.”
Hareket, Uyum, Beceri ve Disiplin
Açıklamanın sonraki bölümü aynen şöyle:
“Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı en köklü sanat kurumlarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının yeni logosunda yetmişli yılların esintilerine yer verildi. O yıllarda tasarlanarak günümüze ulaşan eski CSO logosunun çağrışımına bir saygı duruşu amacı taşıyan yeni form arayışı, somut bir enstrümanın şekilsel varlığından ziyade bütüncül bir dizini ifade etme yöntemini öne çıkardı.
Yaylı, telli, üflemeli ve vurmalı çalgılardan oluşan orkestra yapısının hareket, uyum, beceri ve disiplin kavramlarıyla ilişkilendirilmesi ile ortaya çıkan yeni logo tasarımı, orkestranın tarihsel misyonuyla gelecek vizyonunu bağdaştırmak amacıyla güçlü bir renk paleti ve yazı tipiyle zenginleştirildi.
Dünya müziğine Anadolu'dan miras bırakılmış yegane enstrüman olan timpaninin gövdesini saran bakır/bronz sarısı ve keskin yardımcı renklerle tasarlanan logo, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının Ankara'ya taşındığı yıllarda yaratılmış olan Futura yazı karakteriyle bütünleştirilerek çağdaşlık çizgisine atıfta bulunuldu.
"insan ve duygu" kavramları üzerine kurulu yeni iletişim stratejisi ve sloganlarıyla, pandemi sürecinde toplumsal sorumluluğunu da içine alan bir kampanya planlayan CSO’nun, yeni sezon programının çalışmaları ise son hızla devam ediyor.”
.... alıntı bitti ...
diğer yandan ankaraya güzel bir eser kazandırıldı. böyle küçük şeylere takılmamak lazım
bu arada kısaltması cso olan bir sürü orkestra ve organizasyon var. baş harflerden giderlerse işleri zor.
Chattanooga Symphony Orchestra
Canberra Symphony Orchestra
Canton Symphony Orchestra
Carmel Symphony Orchestra
Charlotte Symphony Orchestra
Chicago Symphony Orchestra
Christchurch Symphony Orchestra
Cincinnati Symphony Orchestra
Colorado Symphony Orchestra
Columbia Symphony Orchestra
Columbus Symphony Orchestra
Bu gibi çalışmalar yapan yada esinlenen(!) sözde "tasarımcılar" nasıl oluyorda bunun bir gün açığa çıkacağını düşünemiyor anlamak gerçekten çok zor. bkz: yalancının mumu yatsıya kadar yanar.