cumhurbaşkanının kendisinin zorla inşa ettirdiği cumhurbaşkanlığı binasında kurulacak olan ve 24 saat hizmet verecek olan kütüphaneye yine kendisinin verdiği isimdir.
Yurtdışından gelen misafirlerin 'aaaa ne kadar güzel ve büyük bir saray diyerek' Türkiye nin güçlü bir ülke olduklarını düşündüğünü sandığı sayın padişah hazretleri ve hüloğların öve öve bitiremeyeceği saraya verilen yeni ad trt de artık küllüye olarak geçerek resmiyete girmiştir.
aylık elektrik faturası; 1,5 milyon
bahçedeki çiçeklerin maliyet; 300 milyon
aylık personel gideri; 2 milyon
aylık soğutma gideri; 600 bin
aylık ısıtma gideri; 1.6 milyon
aylık sarayın iç ve dış temizlik maliyeti; 8 milyon lira
aylık peyzaj bakım maliyeti; 9 milyon
maliyetler aylıktır hocam yanlış olmasın, yıllık değil.
böyle helalliğe can kurban, rabbim bizede böyle helallikler nasip eder inşallah.
amin ecmain.
zbam denilen yavşak hayırdır cumhurbaşkanlığı külliyesine gidip de sordun mu ? bunların gerçek olmadığını nereden bileyim ? götünüzden yalan yanlış uyduruyorsunuz.
Külliyeler osmanlı döneminin eğitim yerleriydi. Bugünkü kampüs gibi düşünebiliriz. Içerisinde üniversite, kütüphane, yurt ve yemek yenilen yer bulunmaktaydı. Cumhurbaşkanlığı külliyesi demek çok yanlış olmuş. Orası bir külliye vasfı taşımıyor. Mimari açıdan da bakıldığında lise binası görünümünde. Bir el- hamra'ya bakın bir de bizim külliyeye. Beğenmediğimiz arapların bizden daha fazla estetik zevki var.
başbakanlık konutu olarak başlayan inşaatının Recep Tayip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte aniden cumhurbaşkanlığı konuta çevrilmesiyle meşhur mekandır.
üç beş yıl sonra Erdoğan belediye başkanlığı falan yaparsa muhtemelen bu mekan belediye binası olarak görevine devam edecektir.