çözüm ve analiz:
akışkanlar mekaniği kurallarına göre ki bu kurallar doğal olarak fizik kurallarıdır neyse, akıcı maddenin debisi kesit alanı ve hıza bağlıdır.
hızı kuvvet varsayarsak sidik torbaları kaslarını da kuvvetin temeli kabul edelim.
kesit alanı çükün uzunluğuyla bir alakası bulunmadığından kesit değişmiyeceğine göre debi sadece hıza bağlıdır. bu hız faktörünü etkiyen bir kaç olay vardır. biri kas kuvveti, diğeri ise sürtünmedir. pipi içerisindeki sürtünme havadaki sürtünmeden fazla olacağından fs sürtünme kuvveti ile çişin alacağı yol uzadıkça hızda bir azaltma yapacak ve hızı düşerecektir. bu sebeple debi düşecek doğal olarak çişin pipiden çıkış hızı kısa pipilere göre daha az olacaktır.
45 derecelik açıyla, aynı çapa ve kas gücüne sahip her iki pipiyle çiş yapıldığında (başlangıç noktasını pipibaşı olarak kabul edildiğinde) küçük olandan çıkan çiş daha uzağa gidecektir.
off off.. yine cahillik, yine cahillik. yine ben bilirimcilik. yine boş konuşan bilimden uzak hava atmacılık..
maksimum uzaklık = v0*sin(2alfa)/2g
ne diyor formül, çükten bahsediyor mu? hayır. çük kadar beyinlilerden bahsediyor mu? evet.
45 derece dedim, ben bunları yazdım kitaplarımda. ama okuyan yok. sonra niye cahiliz diye soru geliyor. 45 derece en uzağa atmanızı sağlayan açıdır beyler.
sin2*45= sin90=1
bunu da yazdım kitaplarımda, hem de kaç kere. okusanız o kadar entryde belirttim ama okuyam yok. hep ben bilirimcilik. hep cahillik, hep aptallık..
yani neymiş,
maksimum uzaklık = v0/2g
bari okumadan başlık açmayın, açtığınız başlığa işetmeyin.
havan veya obüs gibi yere olan açısı diğerlerine göre daha dik olan silahlarda merminin kat ettiği yol daha uzun olabilir lakin, bu yolun büyük bir bölümü tırmanma ve düşüşle geçer, kat edilen mesafe ise azdır.
bu nedenle, önemli olan namlu uzunluğu değil fırlatma açısının iyi seçilmesi ve akışkan kanalında kavitasyon yaratmadan, en yüksek hızı sağlayacak iç basınçlandırma değerine ulaşılabilmesidir.
namlu uzunluğu bir ölçü olsa da, tüfeklerin namlusunda tabancalara nazaran daha uzun yiv aralıkları bulunur ve tabi ki tüfeklerin kullandığı mühimmatla tabancanın kullandığı mühimmat arasında dağlar değil galaksiler kadar fark vardır. 7,65 mm'lik* yarı-otomatik tabancayla, .243 kalibrelik* yivli av tüfeğinin menzilleri arasındaki farkı namlu uzunluğuyla açıklarsanız yakışık almaz.
penis denen güzide organımızın içinde yiv olmadığını varsayarsak ve tabi ki sidik denen güzide dışkımızın da kenarlarının tırtıklı olmadığını hesap edersek bunun yanlış bir tez olduğunu düşünebiliriz. sadece büyük penisin, küçük penisin uzunluğundan farkı kadar bir farkla daha ileri gidecektir sevimli sarı damlacıklar. tabi ki basınç farkı burada belirleyici olacaktır, ateşli silahlarda da kovanın patlama basıncı değil midir zaten bunu belirleyen?
2009 yılının ilk bilimsel tespitini de böylesine mükemmel bir konu üzerine yaptığım için kendimle gurur duymaktayım...