tek taşla kuş sürüsünü vurmaktır. elinde sağlam bir css dosyası olsun, rengi değiş fontu değiş al komple yeni bir site yaptın bile. html'de kullanmasını bilmek pek çok angaryayı sırtından aldığı gibi esneklik sunar tasarımcıya. dreamweaver eşliğinde kullanması tadından yenmez bir duygudur. farklı browser'larda test etmeden kullanmamak lazım yalnız, sonuç hüsran olabilir ama herşeyde olduğu gibi duruma göre bir arka kapısı mevcuttur her zaman tabi. tecrübeli tasarımcı takla attırır tüm siteye tek bir css ile.
güzel standartlar bütünü olmakla birlikte, güzel editörlerle yazılması hayat kurtarırır. topstyle ve dreamweaver bu konuda gayet yeterli olabilecek kapasite sahiptir. temel olarak w3schools alınabılınır. en önemli konusu nasıl sınıflar olusuturulması ve posıtıonıng ayarlarıdır.
div kullanirken yapandan Allah razi olsun dedirten lakin tarayici farki nedeniyle adami yoran, bezdiren, biktiran ve kirdiran mukemmel oldugu kadar estetik web standarti.
(bkz: web 2.0)
Türkceye cevirecek olursak ortaya "stil sablonu" kelimeleri cikiyor.
Html bilgilerini bile etkileyen cok kullanisli bir sistem , kullanisli olmasaydi uludagsözlük kullanmazdi.
tasarımda çok müthiş esneklikler getiren ancak web tarayıcılarının her birinde farklı sonuçlar elde edebileceğiniz muhteşem olay. dikkatli kullanmak lazım.
Web'in bulunduğu 2.0 sürümünü borçlu olduğu kavram.
öyle ki (evet ileri gidicem) bir nevi Object Oriented tasarım diyebiliriz.
bir tek class bir tek id oluşturur bunu istediğiniz DOM nesnesine iliştirirseniz tasarımınız aynen o nesneye uyarlanır.
css 3 ile binbir türlü stili desteklemiş standart. fakat ne yazık ki; ie 6, opera gibi browser'lar bu yeni sürümün getirdiği birçok yeniliği henüz desteklememektedir.