btk akademi isimli siteden öğrendiğim kodlama dili. şuan html bitti sertifika aldım ve css temellerine geçtim. kodlamayı bırakıp sözlüğe daldım orası ayrı. tabi yeni yazar olunca hevesleniyor insan biraz.
çoğu programcı tarafından "yyeaa olmuyo bu yeeaa :'( bok!" şeklinde eleştirilen standart. sebebi ise sadece "internet explorer ve opera mini gibi sikko tarayıcıların css'i farklı farklı yorumlaması" değil, css'in bir sanat olmasıdır. programlamanın görsellikle tamamen iç içe geçtiği css, kullananların yaratıcılıklarını adeta sınar. sadece pratik yapmayı değil, aynı zamanda pratik zeka ve görsel zekayı da gerektirir.
pek çok kişinin ne olduğun dair fikri bile olmayan bir şeydir.. teknik bir bilgi denilerek geçilebilir.. yinede genel bilgi için entryler gözden geçirilebilir..
Kasaba, markete, parkeciye derken 100' er 200' er bayağı para kırabileceğin hede.
CSS template' ler olsun, asp.net' leri, javascript' leri çıkartıp sadece html ve css kodlarıyla yaptığın siteler olsun sana damlaya damlaya okyanus falan olabilir.
tek taşla kuş sürüsünü vurmaktır. elinde sağlam bir css dosyası olsun, rengi değiş fontu değiş al komple yeni bir site yaptın bile. html'de kullanmasını bilmek pek çok angaryayı sırtından aldığı gibi esneklik sunar tasarımcıya. dreamweaver eşliğinde kullanması tadından yenmez bir duygudur. farklı browser'larda test etmeden kullanmamak lazım yalnız, sonuç hüsran olabilir ama herşeyde olduğu gibi duruma göre bir arka kapısı mevcuttur her zaman tabi. tecrübeli tasarımcı takla attırır tüm siteye tek bir css ile.
güzel standartlar bütünü olmakla birlikte, güzel editörlerle yazılması hayat kurtarırır. topstyle ve dreamweaver bu konuda gayet yeterli olabilecek kapasite sahiptir. temel olarak w3schools alınabılınır. en önemli konusu nasıl sınıflar olusuturulması ve posıtıonıng ayarlarıdır.