ekibiyle birlikte mevcut bir bakteri dna'sının kodunu çıkarıp, "sentez makineleri"nde kimyasal bir kopyasını yapmış ve daha sonra bu kopyayı farklı bir organizmaya aktarıp onu bu yeni kodun kurallarına göre yaşatmayı başarmıştır (*). tarihi bir gündür.
laboratuarda bilgisayarında kodladığı dna yı yaşayan bir canlının dnası değiştirip modifiye ederek yeni bir tür dünya üzerinde hiç yaşamamış canlıyı ortaya çıkarmış, kndi sözü ile yaratmış/create yüzyılın bilimadamı.
canlı olmayan şeylerden canlı yapma/yaratma kısmı için ise en fazla 10 senemiz var diyor.
Hücreden, genetikten anlayan ateist bebelerini heyecanlandırmış bilim adamı. Kendisi ciddi başarılara imza atmıltır ona sözümüz yok ama canlıdan kopya çekmeden bir dna dizilimi oluşturup canlı üretemeyeceği bu konudan zerre kadar anlayan herkesin malumudur.
Boşa heyecanlanmayın cahiller, bu girdim bugün burada, 20 yıl sonra da burada olacak 40 yıl sonra da ve yine yapıamamış olacak. Siz hücreyi, dna'yı oyuncak mı sandınız..
çok taktiredilesi bilim adamıdır.bilgisayarda oluşturduğu genoma
"yaratmadığımı anlayamam"şeklinde tercüme edilebilecek sözü de
eklemiştir.şimdi bu hücre her bölündüğünde bu yazı da çoğalacaktır.
daha sonra doğa, insanları dünyadan elediğinde bu mikroorganizma yasamaya
devam edecek ve yeni nesil yüksek zekalı canlı formları geldiğinde
bu sözleri okuyarak insanların varlığından haberdar olacak,genetik materyalimizi
bulacak ve bizi tekrar dünyaya geri getirecektir.
not:az önce avatarı izledim bu entry ondan böyle oldu heralde.
(14 Ekim 1946; Salt Lake City, Utah), ABD'li biyolog, iş adamı. Venter çocukluğunda hiç de çalışkan biri değildi. Daha çok tekne turlarına katılır ve eğlenirdi. Orta okul dönemi karnelerinde çok zayıf notlar vardır ama bu onun ileride başarılı bir bilim adamı olmasına engel değildi. Genom Araştırma Enstitüsünü kurdu ve insan genomunun haritalandırılmasında yardımcı oldu. Time dergisi tarafından 2007 ve 2008'de 2 sene üstüste Time 100 100 en etkili insan listesinde yer aldı. Şu aralar yapay canlı konusunda çalışmakta ve başarılar göstermektedir. Yapay canlı, kamuoyunu da ikiye bölmektedir. Birinci grup bu olayın çığır açtığını düşünüyor şöyle ki; bu çevreyi korumak için, canlıları korumak için bakteri üretilebileceğini de gösteriyor. ikinci grup ise bunun hiç etik olmadığını çünkü böylece farklı hastalıklar üretilerek çok kötüye kullanılabilinecek bir durum ortaya çıkardığını düşünüyorlar.