tiyatronun sivri dilli, huysuz gibi görünen ama sorgulamayı seven, haksızlıklara karşı olan, kıç yalamak yerine ekmeğini taştan çıkaran, özellikle aslıhan pasajı gibi kitapçcıların dostu olan onlar tarafından çok sevilen, bir nevi bir dostumun dediği gibi tiyatronun peder zickleri. theope adlı eserini tam yedi yılda tamamlamıştır. benim favorim ve oynamak istediğim oyunu ise shakespearesiz heriflerdir. bu oyun yüzünden cemiyetten aforoz edilmiştir kendisi.
5 aralık günü haber7 tv'de kırk ambar programında türk tiyatrosundaki menfaat gruplarını deşifre etmiş tiyatro adamı...
özellikle özdemir nutku'yu isim vererek, theope adlı oyununun devlet tiyatrolarında sahnelenmesini yalanlarla engellediğini söyledi ve açık açık suçladı... ama, cevap için programa canlı yayında bağlanan olmadı...
deha yazar. hala okumadıysanız, bi yanınız eksik kalmış demektir..
Şiirleri ve şiir çevirileri, Oluşum ve Varlık Dergilerinde yayınlandı ( 1978-1985 ). 1981'den itibaren kendini "Theope" adlı bir oyun tasarısına verdi. 4 yıl boyunca araştırma ve hazırlık aşamasını sürdürdüğü ve 1985'ten itibaren bizzat metnini yazmaya başladığı "Theope" adlı bu ilk oyununu ancak 1988'de bitirebildi. Üç buçuk saatlik "Theope" , hem devlet tiyatrosu, hem de istanbul Şehir Tiyatrosu'nca repertuara alındı.
1990-1991 sezonunda "Theope" istanbul Şehir Tiyatrosunun Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, "yazarın tüm uyarılarına karşın bir buçuk saat kısaltılarak ve biçimsel deformasyonlarla tanınmaz kılınarak" seyirciye sunuldu. Bu prodüksiyon, yazarın öngördüğü üzere, tam bir fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Yazar bu prodüksiyonu prömiyerden çok önce protesto etmiş, oyun broşürüne yazı yazmayı reddetmiş ve oyunu bir kez bile gidip seyretmemişti.
Coşkun Büktel'in istanbul Şehir Tiyatrosu repertuarında bulunan diğer oyunu "Shakespeare'siz Herifler", yazarın yönetiminde Yıldız Üniversitesi Oyuncuları tarafından amatör olarak sahnelendiği zaman, olağanüstü bir başarı kazandığı halde, profesyonel bir kadro tarafından hala oynanmamıştır.
Büktel'in, 1992'den bu yana, çoğunu Evrensel Kültür dergisinde "Türk Tiyatrosundan insan Manzaraları" genel başlığıyla yayınladığı, olağandışı yaratıcı ve tokat gibi şiddetli bir üslupla yazılmış eleştirileri; okurlar için ne denli hisseli ve eğlenceli olmuşsa, daima "adları verilerek" eleştirilen tiyatrocular için o denli acıtıcı ve utandırıcı olmuş, ve Coşkun Büktel'e Türk Tiyatrosu çevresinde yalnızca pek çok düşman değil " narsist meczup ", " megaloman ", "psişik bir olgu ", "sayrılı ruhsal yapı", " kuduz ", " şirret ", vb... gibi pek çok sıfat da kazandırmıştır.
Coşkun Büktel, hayatı boyunca hiçbir kurum, örgüt ya da topluluktan hiçbir ödül kazanmamıştır.
Tiyatro oligarşisince aforoz edildiği için, son birkaç yıl içinde sinema sanatına da yönelen yazar...
"ikinci Geliş", "Jigolo" ve "Fiyasko" adlarıyla art arda üç senaryo yazdı. "Fiyasko" , filme çekilmek üzere, Sinan Çetin tarafından Plato Film adına satın alındı. Büktel, bu üç senaryosundan ikisini romana dönüştürdü. "Fiyasko" nun romanı Çitlembik Yayınları'ndan çıktı (Mayıs 2005), "ikinci Geliş"in romanı ise yakında yayınlanacak.
Coşkun Büktel; yayınlanmış, sahnelenmiş ve sanatsal değeri profesyonel sanatçıların övgüleriyle onaylanmış yedi adet kitabın ve yayımlanmaya hazır bir sürü başka kitabın yazarı olduğu halde, adına hiçbir ansiklopedi veya edebiyat sözlüğünde yer verilmeyen; ülkemizdeki (ve büyük bir ihtimalle de "yeryüzündeki") tek yazardır.
bu entry'e olumsuz bir şey yazılması halinde aforoz, tefe koyma, kaldırıp yer vurma, grekoromen, silkme yöntemlerini kullanarak entry sahibini eleştirecek pekiştirecek polemikten oyun yazmaya fırsat bulamayan yazar.*
kendini bir halt sanan, sanki millet onun sorunlarıyla çok ilgileniyormuş gibi sitesini silme yaptığı polemiklerle dolduran, eserleri kısmında theope dışında bir bok gösteremeyen herifcik. arka sıradakiler de oğlu oynuyor diye kasım kasım kasılır, senaryo doktorluğu gibi dünyada eşi benzeri görülmemiş bir iş yapar.
bizim bildiğimiz senaryo danışmanlığı vardır, o da böyle sitelerde ''aha ben yaptım'' gibi inanılmaz pespaye, inanılmaz derecede görmemişlik kokan bir şekilde deşifre edilmez.
yandaşı olan diğer küfürbazla, özdemir nutku gibi türk tiyatrosunun önemli isimlerine ''orospuçocuğu'' demekten zerre gocunmamaktadırlar.
haklarındaki tüm kınama kampanyalarına katıldığım için sitesinde birkaç defa adım geçer bu zevatın.
burada söylüyorum, küfürbazın tekisin büktel. saygı verilmez, hakedilir unutma.