dağlar denize paralel olduğu için iç bölgeyle ulaşım zordur ve antalya bölümünde dağlar denize daha yakın olduğundan dolayı kış yağışları daha çoktur daha sıcaktır.
muz, zeytinin %16'sı, portakal bu bölgede yetişir. bitki örtüsü maki ve defne, zeytin, portakal sembol ağaçlardır.
adana'da bölümünde sanayi yoğunlaşmıştır. pamuk faktörü... tarım işçileri.
malumunuz kars-erzurum platosunda b. baş hayvcancılık. yükseklik, soğukluk. van gölü. hayvancılık. tarımda makineleşmenin az olması... arpa... çabuk olgunlaştığından falan. bi bok yok at gitsin. çernezyom var bir de.
liselerde öğretileni çoğunlukla fiziki coğrafya olup öğrencileri atlasa çevirmeyi planlamaktadır bu ders. bir de ölçek, saat hesapları, güşein konumu falan gösteriliyor ki zaten önyargılı olan öğrenci iyice soğuyor dersten. sonra da bölümü kimse tercih etmiyor, coğrafya öğretmeni açığı oluyor bizim gibiler de hemen yerleşip kpss'den 73 puanla atanma keyfini sürüyorlar. yaşasın sikik müfredat! az anamızı ağlatmadın ama sayende ekmek yiyeceğiz.*
Dunya hareketlerini 3yilda ezberleyemedigim ezberledigimse ise vazgecilmezim olan seyahat esnasinda bak burda terra rosalar var diye hava atabildigim yegane derstir.
''vay be Dünyada bunlar mı varmış'' yorumuma neden olan ayrıca bu sayede Dünya'yı tanımama yardımcı olan ders. Ayrıca entryi girdiğim sıralar önümde defter ve kitabı duruyor. (bkz: yarın sınav var)
lisedeyken az çekmediğimiz dersti.
hocaları hersene değişir ve kıl olurlardı.
hocalar hep 60 sayfa verip o sayfadaki herseyi adiniz gibi yalayip yutun derdi.
Tüm öğrenim hayatım boyunca sıradan bir ders olmuştur. Ne severdim ne de nefret ederdim, ortada bir yerde yani..süper ligin Gençlerbirliği ekibi gibidir benim için...
Ortada bir yerlerde piç gibi kalmış bir derstir. Ulan sözel diye okutuyorlar bunu bizim memlekette hiç alakası yok sözel ile coğrafya bildiğin science kategorisine ait bir ders.