sevdikleri oyun, manga, anime karakterleri gibi giyinerek yapılır, japonya başta olmak üzere çoğu ülkede cosplay cafe adı verilen cosplay sergi noktaları vardır. bu olayı meslek olarakta yapan var hobi olarakta, bunları yapanlara genel olarak cosplayer denilir.
Anime karakterlerine veya film karakterlerine benzeme eylemidir. Instagramda denk geldikce cosplayer olasi geliyor insanin. Ama bu kadar becerikli olabilecegimi de sanmiyorum tabi..
türk kızlarının büyük hayranı olarak ne yazık ki bizim kezbanların yapmaya çalıştıkları fakat beceremedikleri değişik kostümlerle karakterleri canlandırma olayıdır. türkiyede underground bazı partilerde çok sağlam cosplayler yapılır ve yapılıyor. istanbulda özellike bu ortamlara girebilirsiniz. ben ankarada cosplay yapanı görmedim. hatta aklıma gelmişken frp yapanı da geçen tunalıda gördüm. 4 tane d&d manyağı tip(bir zamanlar bizde böyleydik) çok sikik bir oyun çeviriyorlardı. ruhtan yoksun, ekşideki frp goygoylarını okuyup gelmiş her cümleden bir olay çıkarmaya çalışan dm denilen şahsın temel hikayeyi bile anlatırken zorlandığı bir oyundu. kısacası seviyemiz yerlerde. neyse çok konuştum la ben susayım.
Yapan var yapamayan var dedirten kostüm taklit etme oyunu. Yoğun şekilde anime üstüne olup oyun piyasasının da içinde yer almasıyla değişik kafalara sokan hobi.
Türkiye'de yapan var mı evet var. iyi şeyler çıkaran sayılı kişi var.
genellikle yurt dışında daha yaygın olan güzel bir olaydır, oyun anime, film karakterlerinin kostümleri kullanılır, yaratıcılıkta içine katılır ise şahane olur.
nüans yayınevinin * okul öncesi 3-6 yaş arası çocuklara yönelik çıkardığı yeni ingilizce kitap serisidir. ek materyalleri de içerik de güzel. kullanıcıların eleştirilerine göre yapılacak değişikliklerle çok daha iyi olacağına inanıyorum. nüansın bu konudaki çabasını ve heyecanını görmek bile çok hoş.