lise hayatınızdan beri uğraşıyorsanız bir zaman sonra ciddi şekilde kusarsınız. ama öyle böyle değil. artık beyninizde üç beş kod bile kalmaz. if than end bile birleştirilmez bir zaman sonra. hele birde 4-5 farklı dil biliyorsanız hepsi birbirine girer. işte sırf bu yüzden adama yan dal bölüm okutur.
edit: her ne kadar kod yazarsan yaz, format atmayı biliyor musun diye sorarlar.
kesinlikle yanlış anlaşılan şeydir.
türkiye'de; internetten ögrendiğiniz 1-2 dilde 3-5 satırlık kodlarla yapıldığında ''abi kodırızz yeaa'' diye ortalarda dolaşılır.
bu işin böyle başlayıp çok iyi yerlere gelmesi dünyada 2-3 kişiden ötede değildir.
bilimsel çalışma ister coder'lık. her şeyin başında eğitim ister. kimse oturduğu yerden, '' abi bizim kuzen bilgisayar manyagı program yapıyor yeaaa'' diyince o insanın yaptığı program bilgisayarın hesap makinesi aracılığıyla yağtığı toplama çıkarmadan öteye gidemez.
üniversite önemlidir. okuyunuz, okutunuz.
bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, software midir nedir öyle bir şey de giderek popüler oluyor ama 2 yıllık.
demem o ki, kendinizi mi kandırmak istersiniz; yaptıklarınız şeylerle insanları mı şaşırtmayı istersiniz..
işim.
temiz kafa ister. odaklanmak ister. o yüzden ya çok asosyalizdir, yada çok düzenli bir hayatımız olması gerekir. ve fakat araf da kalan bir kesim coder da var. misal ben. eğer motivasyonum iyiyse 48 saat rahat çalışırım, sıkıntı olmaz. ama kötü ise 30 dakika çalışmam. ki bu bazen haftalar sürer.