geçen sene coca cola kabul etmese de eski çalışanlarından j.f walling tarafından açıklanmıştır. olabilir, olmayadabilir. ama söylediği liste şehir efsanelerinden uzak.
karamel
kafein
siyronik a3( sicaklastiginda yapışkan hal alan o25 2. evresi)
sedir ağacı yaprağı
bitkisel boya
c²0
karemelize edilmiş şeker
ezilmiş pandispanya portekulu
coca yapragi( ezilmiş halde)
coca asidi erimiş halde
iki tane yazamayacagim şey daha var demistir, belki onlar şehir efsanelerinde geçen şeylerdir bilemem. bunlar büyük tanklarda kaynatilip şarap gibi fıçılarda 12 sene bekletiliyormus. iddia bu. ben 10 pound basarim.
neyse ise gitme vakti, giderken de ben bu saatte bu kafaya nasıl erdim onu dusuneyim.
Türkiye'de açıklanması sözleşme gereğince yasaklıdır. Ama duyduklarıma göre topladıkları bitkileri fareler yiyormuş, farelerle beraber toplanan bitkiler ayrıştırılmayınca karışıyor ve kolaya ayrı bir tat veriyormuş.
sümük,fare boku,rus karıların amlarından alınan kıllar,insan ve maymun boku karışımı,türk kızlarının bıyıkları,türk göbek yağı bunların hepsini karıştırıyorlar ve renklendiriciyle aromalandırıyorlar sizde içiyorsunuz...
coca cola'yı en çok tüketen beşinci ülke olarak tamamen hakettiğimiz içeriğidir. tabi sprite'ın falan da bu firmaya ait olduğunu ve bu firmanın israil firması olduğunu da belirtmeye gerek yok. ben bıraktım, siz de bırakabilirsiniz.
california'da veya başka bir eyalette, hangisi olduğunu hatırlamıyorum, kanserojen olduğu gerekçesiyle tüm kolaları toplattırıp yeni versiyonların çıkmasına sebep kola içeriğidir. siz daha için ramazanda birlik mesajları veren kolayı, masanızda eksik etmeyin. hiç de duymayın böyle haberler yanlı medyaya pek yansımaz, sadece trt1 de izlersiniz. tabi trt1 izleyen kaldıysa.
renk vermek için carmin böcüğüymüş. görüntülerini televizyonda seyrettim köylüler kaktüslerin üzerine yapışmış böcekleri son derece hijyenik koşullarda sıyırıp alıyorlar. eziyorlar, kurutuyorlar, böceğin böcekliği kalmıyor zaten. toprak boyası denilen toz boyalara benziyor kurutulunca rengi de çok hoş bordo gibi. kullanılan miktara göre pembe kırmızı şekerlemeler yapılıyormuş bunlardan. tabii kola da başka türlü olmazmış. düşününce beni hiç iğrendirmiyor bu. ismi de güzel; carmin. işin içinde büyük emek var zaten, onu ez kurut filan zor işler. emeğe saygınız olsun. öyle normal gıda boyası yemeyin. bu köylüler boşuna uğraşmıyor kaktüsle böcükle.