eve donus filmindeki roluyle, antalya film festivalinde en iyi yardımcı erkek oyuncu odulunu kazanmıs; oyunculugun yanı sıra istanbul devlet tiyatroları icin oyunlar da yazan muhterem kişilik.
kıyamet suları oyununu, eskişehir büyükşehir belediyesi şehir tiyatroları' ndan, turgay kantürk rejisiyle izlediğim oyun yazarı ve istanbul dt sanatçısı.
tam bir tiyatro aşığı.. bizim aile dizisinin senaryosunu kendisi yazmıştır ve bazı yerlerinde kendi hayatını anlattığı söylenmektedir. ayrıca o dizinin şarkısının sözleri de kendine aittir.
Oyunları: Kıyamet Sularında, Sokağa Çıkma Yasağı, Ful Yaprakları, Erkekler Tuvaleti, Düğün Şarkısı, Kızıl Ötesi Aydınlık, Üstat Harpagona Saygı ve Destek Gecesi, Mitosmorfos,Niobe, Neon, Prömiyer, Lydia'nın Düğünü, Tuna'nın Korsanları.
Sokağa Çıkma Yasağı, 2009-2010 sezonunda Bakırköy Belediye Tiyatrolar'nda sahnelenmekte.
hem oyun yazarlığı, hem oyunculuğu ikisi de enfestir. oyunlarında sıradan replikler bulamazsınız, ağzınız açık okursunuz, aynı izlerken ki gibi. bir çok adam gibi hep aynı tip rolde oynamamış,projelerde seçici davranmıştır. sanırım en son, ay ışığı dizisinde oynamıştı.onun metinlerini eline alan bir yönetmen, hangisini sahnelesem diye kendini yer bitirir.
Şu sıralar istanbul Devlet Tiyatrosunda "Ölüleri Gömün" isimli oyunla göz dolduran, Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden, oyuncu, yazar, hoca. Yazdığı oyunlardan bazıları şu an istanbul Devlet Tiyatrosunda (Üstad harpagona saygı ve destek gecesi) ve Bakırköy belediye tiyatrolarında (sokağa çıkma yasağı) sergilenmektedir.
Hoşumuza giden bir bedenin içine hayalimizdeki ruhu yerleştirir, adına da aşk deriz bu saçmalığın. Sonra gel zaman git zaman, o bedene alıştıkça, içindeki gerçek ruhu görmeye başlarız. Aşk denen şeyin masal, âşık olduğumuz kişinin de sanal olduğunu anlarız böylece. O kutsal duygu, yerini kin ve öfkeye bırakır. Çünkü hayalimizdeki insan değildir karşımızdaki. Hiçbir zaman da olmamıştır. Öyle olmadığı için acı çekeriz, nefret ederiz ondan. Aşkın toplamı budur işte. Acı ve yalan.
'Beğendiğimiz bedenlere hayalimizdeki ruhları koyup aşk sanıyoruz.' Sözünün gerçek sahibidir. shakespeare değilmiş.
Ayrıca birçok film ve dizi de yer alan oyuncu, ismi bilinmemesinden ötürü shakespeare falan derken 'sivan kanova' diye okunabilir. (bkz: ben) yapmayınız.
Kişisel not: daha önce nette büyük ihtimalle görüp, hoşuma giden bir sözdü ve shakespeare e aitmiş gibi gösteriliyordu. Sadece benim gördüğüm yerde değil birçok yerde. Bugün yine aklıma takılınca orjinal halini, ingilizcesini aramaya koyuldum ve bulamadım. Sonra da gerçeklerle karşılaştım. Internet haydutu birinin işiymiş. Civan canova da kendi internet sayfasında gayet güzel anlatmış. ilgilenenler için link: (yazının sonunda)