türkiye'nin hakim operatörü sayesinde büyük markaların ürünlerini kullanamadığımız cep telefonlarıdır.
ancak türkiye'de şu anda satılmakta olan markalardan, piranha'nın 2 modeli ve general mobile'ın 1 modeli kullanılmış, özellikle piranha'dan alınan verim ve kullanım rahatlığının değme nokia'lardan bile fazla olduğu bizzat görülmüştür. bunun yanında samsung tarafından piyasaya sürülen 2 modeli kullanmak tam bir işkencedir. her aramada telefonun yan tarafındaki bir tuştan sim değişimi yapılmakta, her mesajda çile çekilmektedir.
halen daha piranha onix kullanmakta olan biri tarafından rahatlığı asla klasik cep telefonlarına değişilmeyecek güzelliktir.
almak için dolandığımda karşıma samsung dan başka sadece çin mallarının çıkması deli etmiştir. yeni markaların çıkmasını beklemekte artık sabır taşım çatladı.
abicim ne zaman bir malı alsam yenileri ucuzlayarak piyasaya dalıyor, ben dövünüyorum... biliyorum evet ben alınca samsung'u piyasaya nokia ve diğerleri de çift sim kartlı çıkaracak. ve hepsi ucuzlayacak. ey piyasa bekleyenleri! dua edin de alayım o telefonu, yoksa sizin piyasada çift sim kartlı adamakıllı marka göreceğiniz yok...
turkcel böyle bir baskıyı nokia ya yaptımı bilmiyorum ama samsung da böyle bir model vardır. samsung d 880 modeli uzun zamandır piyasa da satılmaktadır. isteyenlerin;
Turkcell'in Nokia, Samsung, Sony gibi firmalara çift hatlı telefonları Türkiye'ye getirmemeleri konusunda yapmış olduğu baskı sonucu pazar payını tamamen çinlilerin kaptığı piyasa.
arada iyileri de var ki linkte kullandıgım model olanı var son derece memnunum. ayrıca garantili ve tamanen yasal yollarla gelmiş bir cihazdır.
buyrun bakın;
yakında bazı markaların bazı modelleri toplatılmaya başlanacak olan cep telefonları.
"Piyasadaki çift sim kartlı ceplerin büyük kısmı toplatılıyor; satın alanlara iade imkanı doğuyor...
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, piyasada satılan 8 çift sim kartlı cep telefonunun teknik özelliklerinin standartlara uygun olmadığını tespit ettiklerini bildirerek, kısa sürede adlarını açıklayacakları bu ürünlerin iade edilebileceğini ve toplatılacağını kaydetti.
Çift sim kartlı telefonların son dönemde çok yaygınlaştığını ve pazar paylarının yüzde 15'e ulaştığını ifade eden Acarer, sektörde 53 markaya ait 70 çift sim kartlı telefon modeli bulunduğunu söyledi.
Teknik Düzenleme Daire Başkanlığı bünyesindeki "Piyasa Gözetim ve Denetim Laboratuvarı"nda yapılan testlerle telefonlardaki teknik değerlerin kontrol edildiğini bildiren Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 2 ayda 13 çift sim kartlı telefonun testi yapıldı. Diğerlerininki de devam ediyor. Ancak piyasadaki 1,2 milyon çift sim kartlı telefondan 800 bini bu 13 modelden. Bu da pazarın yüzde 60'ı ediyor. Bunların 8'inin teknik özelliklerinin standartlara uygun olmadığını tespit ettik. 4 tanesinde de sorun var. Bir tanesi ise yapılan uyarı ile uygun hale geldi. Ürünlerimiz Avrupa Birliği standartlarına uygun olmalıdır. ithal edilen bu ürünler, Avrupa Birliği standartlarına uygun değil. Baz istasyonları sağlık açısından tartışılıyor ama üzerinizde taşıdığınız telefonları kafanıza dayıyorsunuz. Bunların standartlara uygun olmaması durumunda sağlık açısından önemli etkileri olur."
Mevzuata göre, bu ürünlerin marka ve modellerini 2 ulusal kanal ve gazete aracılığıyla duyurmaları gerektiğini belirten Acarer, uygunsuzluk tespit edilen ürünleri ithalatçılarına da bildireceklerini söyledi.
Testleri yapılan ürünlerin istenilen standartları sağlamadığına ilişkin ilanın ardından hem ürünün ithalatının yasaklanacağını hem de bu ürünleri kullanan tüketicilere iade hakkı doğacağını kaydeden Acarer, diğer çift sim kartlı telefonların da aynı laboratuvarda inceleneceğini belirtti.
Acarer, çift sim kartlı telefon piyasasının kalite yerine rant ağırlıklı olduğunu belirterek, "Vatandaş ürün alırken teknik özellikleri sorgulamalı. Tüketiciler faturanın yanı sıra teknik özelliklerine de bakmalı. Biz bu firmaları ilan edince tüketici gidip ürünü iade edebilecek fakat sağlık açısından zarar görebilir" diye konuştu.
Test sonucunda teknik özellikleri standartlara uygun olmayan ürünleri belirleyerek sektör için "riskli ülke, riskli ürün ve riskli markaları" tespit edeceklerini kaydeden Acarer, bunları da AB üyesi ülkelerde uygulandığı gibi Dış Ticaret müsteşarlığına bildireceklerini söyledi."
aynı anda size 2 hattınızdan da ulaşılabilmesine imkan tanıyan teknolojinin ürünüdür, (bu, sim kart adaptörlerinde olmayan bir özelliktir), bir hayli faydalıdır. arama yapacağınızda ya da mesaj yazacağınızda mesajı hangi hattınızdan atacağınıza ya da aramayı hangi hattınızdan yapacağınıza tek bir tuşa basarak karar verebiliyorsunuz, güzel şey.
gsm operatörlerinin şebeke içi kampanyalarından yararlanıp fatura/kontör giderlerimi bir nebze azaltayım diye birden fazla hat kullananların, iki telefon taşımaktan bıkanların imdadına koşan, daha doğrusu teoride koşması gerekirken pratikte hiçbir derde derman olmayan, çoğunluğu tırıvırı uzakdoğu markalarının ürünü telefonlardır. nokia, sony ericsson, motorola, siemens gibi markaların çift simkart olayına şimdilik itibar etmemesi ve samsung'un d880duos'tan başka bir çift simkartlı telefonu türkiye pazarına getirmeyeceğini açıklaması bahsi geçen teknolojiden hoşnutsuz gsm operatörlerinin -özellikle turkcell- lobi çalışmalarına bağlanıyor ve bu devlerin olmadığı yerde çoğunluğu rusya, çin, hindistan üretimi anycool, piranha, TWINSIM, General Mobile, NG Mobile, Superfone, NEOX, Verson, Phoenix Mobiles, TWINGS, Wentto, trident ve türk firması olduğu söylenen DRV Mobiles tutturabildiğince telefon satıyor. tv izleme, mp3, radyo, dokunmatik ekran, ses değiştirme, ütü yapma, bulaşık yıkama, banka kuyruğuna girme gibi binlerce fasaryaya sahip ve pek çoğunda yazılım problemleri olduğu ürünün kullanıcılarınca forumlarda belirtilen telefonların kullanıcıları şu noktada ikiye ayrılıyor.
1.tüketiciler büyük bir iştahla bu çekikgözlü kapitalist mantığının "içinde bi sürü ıvır zıvırı da olan ucuz mal yaptım kullan at" düşüncesiyle ürettiğini 150-200 lira vererek alıp artık şansına ne kadar dayanırsa 1 ay, 3 ay, 6 ay kullanıp çöpe atıyor.
2.kvk gibi şirketlerin getirmeye yanaşmadığı yerde getirir bunun garantisi benim der satarım diyen abidik gubidik distribütör firmaların 750 ile 1500 ytl arası, fiyatını her duyduğumda kibar feyzo filmindeki "ben o paraya öküz alırım... öküz" diyen adile naşit'i gözümde canlandırmama neden olan çinli telefonlarını alanlar birkaç hafta kullanıyor, eşe dosta bak şimdi atv'yi açacam falan diye takılıyor, yavaştan bozulma emareleri göstermeye, durduk yere sorun çıkarmaya başladığında malı tamir ettirecek firma teknik servisine telefonlar ediyor, bilgi/ ilgi bekliyor ama sonunda pes edip eski telefonuna dönüyor.
uzun lafın kısası şu an için emekleme safhasında olan bu teknolojinin ilk ürünlerine ohh tam aradığım telefon diyip atlamamak lazım.