2011 yılı itibariyle 41 yaşında olan, buna rağmen, imdb de 5 tane filmi olan yönetmen.
batman karakterini adaletin sağlanması-gücün yozlaşması ikileminde tekrardan sembolleştirdiği batman begins ve dark knight, insanın doğasındaki kazanma hırsını anlattığı the prestige ve bilim kurgunun nirvanasına çıktığı inception ile son 10 yıllık sinema tarihine damgasını vurmuştur. gelecek yıllarda da daha ileri filmler çıkaracak gibi görünmektedir. the dark knight rises merakla beklenmektedir
bir sinema dahisidir. yaptığı her film bir filmin nasıl olması gerektiği konusunda yüze yenilen bir tokat kadar güçlüdür. yaptığı her film zeka işidir ve seveni olduğu kadar sevmeyenide oldukça çoktur. yaptığı her film bir başyapıt olmakla birlikte anlatımıda oldukça derin ve güçlüdür.
Malesef bir matrix i yok.uğraştı çabaladıma ama olmadı ,işin ilginci tek kaliteli filmi memento olan hadi birazda prestige nasıl oluyorda 'en iyi şeklinde' tanımlanabilir?bildiğin şişirilmiş balon abartının tanımlanamayacak boyutu .
filmleriyle aşmış yönetmendir. ulan her film mi bu kadar dahice işlenir ?
beynim sikildi bu adamın yönettiği filmleri anlamaya çalışmaktan.
(bkz: memento)
(bkz: inception)
(bkz: the prestige)
beyninin normal çalıştığını düşünmediğim yönetmen. sadece film yönetse bile tamam ama bu saygıdeğer abimiz hem senaryo yazıyor hem de filmi yönetiyor. yazdığı senaryolar da şapşal filmlerin şapşal senaryoları değil tabi ki. son filmi inception için kullandığı yöntemleri de kamera arkasıyla alakalı videolarda bulabilirsiniz. 360 derece dönen o otel koridorunu nasıl çektiğini görünce ağzınızın bir karış açık kalacağını garanti edebilirim.
bu dünyaya sinema filmi yapmak için gelmiş abimiz.kamera arkası zekası,karakterler üstündeki mükemmel yorumlarıyla tarzına hastayım.o kadar çok siktiri boktan film ve senaryosunun döndüğü şu piyasada sığındığım tek liman.kızgın kumlardan serin sulara atladığım koyum.reyiz erkek halimle hastayım sana o derece.çok yaşa çok film çek sen.
filmlerinin bu denli etkili olmasında müziklerin önemli rolü olduğu kanısındayım. batman begins, the dark knight, inception gibi filmlerinde neredeyse her sahnede çalan müzik, filmi izlerken fark etmesek de filmin etkisini büyük oranda artırıyor. bunu nasıl fark ettim: batman begins soundtrack'i üç ay boyunca günde ortalama iki defa dinleyip bütün albümü kafama yazdıktan sonra filmi izleyince her şey açıkça ortaya çıktı. sahneye göre verilen müzik o kadar başarılı ki, aynı sahne müziksiz izlendiğinde aynı etkiyi vermeyebilir ihtimali aklıma geliyor. sanırım sırf bu yüzdendir ki hep hans zimmer ve james newton howard*** ile çalışmaktadır. the dark knight rises'ı sabırsızlıkla beklediğim şu günlerde sabırsızlığımın tavan yaptığı bir diğer nokta da yine hans zimmer imzası taşıyacak olan the dark knight rises soundtrack'dir.
bu adamın filmlerini bir kez izleyen olduğunu sanmıyorum, kesinlikle ikinci kez izlettiriyor insanlara, beyninin normal insanlar gibi çalışmadığı kesindir, filmlerinde lan o neydi, omuydu, şumuydu diye habire kendi kendinize sorular sorarsınız. inception, memento filmlerini izleyip insanlar iki gün kendilerine gelemezler. geceleri uykumda triplere girmeme neden olmuştur.
the dark knight rises filmini neden üç boyutlu çekmediği ile ilgili soruya tutarlı bir cevap vermiş hiç kötü filmi bulunmayan yaşına bakılınca gelmiş geçmiş en başarılı yönetmenlerden biri olacağı neredeyse kesin olan ingiliz yönetmen.
hem yazıyor hem yönetiyor ya bir de öyle filmlere hem sanatsallığı hem gişeyi beraber yakalıyor bir yönetmenin gelebileceği en iyi konumda şu an kendisi.
batman'i dandik filmlerden oluşan sadece batmobil'i cafcaflı bir süper kahraman olmaktan çıkarıp sessiz bir koruyucu, bir kara şovalyeye dönüştüren christopher nolan'a saygılar.
christopher nolan işini her daim ciddiye aldığı için süper kahraman filmlerinde kalite bu kadar yükseldi yoksa elinde çok bol malzeme bulunmasına karşılık kıt senaryolarla vasat filmler çeken marvel silkinip the avengers'ı şu anki konumuna getirmezdi. çıtayı bir kaç üst düzeye çıkartan nolan'a çizgi roman hayranları çok şey borçlular.