siyasette duygulara yer yoktur. menfaatler vardır. hayatın toplumun fertlerin gerçekleri konuşur. demokrasilerde ise bir partinin bir diğerinden çok bir farkı yoktur. en nihayetinde ipiniz bir papazın eline mahkumdur. şu andaki durumda papaz imamdan güçlüyse ki öyle, o halde günlük siyasi kavgaların dışında tarafların her halükarda müesses nizama hizmet etmesi kaçınılmazdır. siyon yer yüzünde var oldukça, batılı demokrasi hiçbir zaman asla tam bağımsızlık olmayacaktır. eski uygarlıkların kölelik sistemi makyajlanmış, adı değişmiştir sadece. evet..
ben siyasetçilerin hiçbirisini sevmiyorum. Al birini vur ötekine, hepsi tükürdüklerini yalama ve kendiyle çelişme ustası. Bu boş adamlardan, boş muhabbetlerden ve boş atışmalardan yeterince hatta çok fazlaca zarar gördük. Artık gerçekten ve sadece ülkemizin hayrına iş yapacak, vatan sever devlet adamlarına çok acil ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Mikrofondan sürekli bağıran ve boş boş laf atan, zerre çözümlerden bahsetmeyen her kim varsa defolsun gitsin lütfen.
Ak parti nin sigortası olmasından dolayı.
Dünyanın en kotu yönetimi bizde ama muhalefet boykot moykot peşinde.
CHP aynı tas aynı hamam.
Hiç bir zaman iktidar olamayacak.
Çünkü game over vuruşunu yapamıyor.
Fenerbahçe ye benzetiyorum.
çünkü Atatürk chp'sinden eser yok. teröristlerle kol kola geziyor diye ak partiye laf ediyoruz, bu salaklar gelmiş teröristlere destek çıkıyor. aq rezil ettiniz partiyi!
Akp ile işbirliği içerisinde Hacivat Karagöz kavgası yapıp ülkeyi ikiye bölmeleri. AKP'nin en büyük destekçisi olması. Muhalefetmiş gibi görünüp insanlara hayal satması ve kandırması.
kendini muhalefetin tepesinde, rakibini iktidarda tutmaya programlanmış parti.
70 yıldır "islam düşmanı parti" gibi basit bir suçlamayı savuşturamadı. o bile yetersiz gelmeye başlayınca yetmedi bir de başkalarının üstüne biçtiği "terörist dostu parti" giysisini 10 yıldır seve seve giyiyor.
Chp'yi sevip sevmemekte herkes yeterince özgürdür hatta son seçim itibariyle seçmenin bile azımsanamayacak kısmı partiden soğumuştur ama gelip Chp adı altında Atatürk düşmanlığı yapan arap sevicilerin diledikleri şeri hükümleri bu ülkede yaşama hayalleri, hayalden öteye gidemez.
Bu ülkenin siyasi rejimi Cumhuriyettir, bu ülke laik bir ülkedir.
isteyen istediği dini ve inancını istediği şekilde yaşayabilir ama Cumhuriyet kırmızı çizgidir.
chp yi değil seçmenini sevmiyorum. kendileri o partiye oy verdikleri için kendilerini elit zannediyorlar.
ayrıca chp seçmeni tetikçi gibidir. kime oy ver derlere gidip ona oy verirler. ekmeleddin ihsanoğlu denen adı sanı bilinmeyen adama bile oy verdiler.
Zannımca Atatürk'ün en büyük hatası CHP'yi kurmasıdır. Halbuki herhangi bir parti olmadan da meclis hükümeti sistemiyle reformlar yapılabilirdi. Atatürk öldükten sonra da partileşme sürecine gidilmeliydi. Zira devlet, bir parti programı dahilinde kurulursa, çok partili hayata geçtikten sonra, CHP'nin karşısında yer alan her parti adeta Türkiye veya Atatürk düşmanı gibi algılanır. Bu ağır bir yük. Hatta bizzat Atatürk'ün emriyle kurulan partiler dahi bu yükle karşılaşmışlar ve kapatılmışlardı. Demokrat parti de CHP'den kopma bir parçayken aynı sorun hasıl olmuştu.
Peki çok partili yaşama nasıl geçildi? Birleşmiş Milletler kurulurken San Francisco'da yapılan toplantılara katılmak için ismet Paşa çok partili yaşama geçileceğinin sözünü verdi. Bu toplantılar olmasaydı, ismet Paşa'nın çok partili yaşama geçme niyeti yoktu. Parti devleti olarak devam etmek varken çok partili yaşam neyin nesiydi? 1950'li seçimlerde birçok chp'li milletvekillerinin anılarını okuduğunuzda şu gerçeği görürsünüz: "Ben nasıl dağ bayır köy gezip halktan oy isteyeceğim?" Örneğin, adam yozgat milletvekili, oradaki chp'nin ileri geleni. Listeye girip bir defa milletvekili seçilince yozgat'a uğramıyor adam.
Zamanının parti devleti olması CHP açısından da bir yük. Bütün politikalarını 1923-1945 arası dönemde atılan adımlarla sınırlanması yeni politika üretilmemesine yol açıyor. Yeni politika üretmek isteyenler ise "sen nasıl Atatürk'ün partisisin ?" suçlamasıyla karşı karşıya kalıyor.
CHP maalesef Türk siyasi hayatında öngörülemeyen bir başka soruna yol açmış: Diğer partilerdeki "parti devlet olma" kıskançlığı. Akp, bir zamanlar chp'nin parti devlet olmasını acayip derecede kıskanmaktaydı. Ancak anayasa değişiklikleri sonrası Akp parti devlet olmayı başarmıştır. Akp'nin bütün olayı da "anti chp parti devleti" olmasıdır.
Sorun CHP'yi sevip sevmemekte değil, sorun CHP'nin artık 1990'lı yılların SHP'sine dönüştüğü gerçeğinin toplumun belli kesimleri açısından rahatsız edici olmasıdır. CHP'ye baktığımda orada SHP'yi görüyorum. Onlar da vaktinde DEP'lilerle yakın ilişki içerisindeydi.
Bence artık CHP isim değiştirmeli ve geçmişteki bu yükün altına girmemelidir.
Çünkü her duyduğuna inanan, peşine takıldığım siyasal islamcılar horoza tavuk dese, horozun tavuk olduğuna inanacak, okumayan, araştırmayan, ülkeyi satanların vatansever olduğuna inanan, gaslight psikolojisi mağduru bir vatandaşım. O yüzden.