Bir gerçektir. Chp vekillerinin hiçbiri atatürkçü falan değildir.
Başta kemal kılıçtaroğlu olmak üzere pkklı teröristlerin işgali altındadır.
Ama bugün chp %25 oy alıyorsa bu atatürk sayesindedir. Atatürk'ün partisi olduğu için isanlar kendisini chpye oy vermek zorunda hiasediyor. Bu çok yanlış bir durumdur. Atatürkçü insan düşünen insandır. Ama gelenekselcilik şeklinde oy vermek mesela benim dedemde chpliydi babamda bu yüzden chpye oy veriyorum demek düşünmeyen inasanların eylemidir.
Gerçek atatürkçülere düşen pkk istilası altındaki chpye oy vermemek ve bu pkk militanlarını temizlemektir.
öncelikle mhp 46 yıllık mazisinde hiçbir kabuğa bürünmemiştir. mesele atatürk ilkesine yapılan ihanet iken olayı ülkücülerin sokağa çıkıp çıkmamasına getirmeniz başlıca bir fecaat zaten.
ben diyorum "atatürkçü olduğunu öne süren bir parti atatürkün ilkesine sahip çıkmıyor" biri kalkıp "bu parti elbette kabuk değiştirecek" diyor. bu yaptığınız atatürk milliyetçiliğini reddetmektir. ozaman "chp, atatürkçü değildir" denildiğinde buna karşı çıkmayacaksınız. madem milliyetçiliğe sahip çıkmayıp aksi yönde hareket etmek kabuk değiştirmekse ozaman akpden ne farkı kalır bu partinin?
"atatürk ilkelerine sahip çıkmak" partinin değişmez kurallarından biriyse, ben milliyetçilik ilkesine ihanet ediliyor dediğimde kabuk değiştirmeyi örnek gösterip yapılan yanlışı savunmak nedir?
benim bildiğim kadarıyla atatürk ilkelerinde "bukalemunculuk ilkesi" diye bir ilke yok.
Herkesin atatürkçülüğü kendine göre yorumlamasıyla ortaya atılan iddialardan bir. Milliyetçiliğe ırkçı bir noktadan bakarsan, chp politikası light milliyetçi, bölücü açısından bakarsan da chp faşisttir algısına yaratır. burada sorunlu olan ortada duran milliyetçilik değil, kişinin şahsi değerlendirmesi.
Peki diyelim milliyetçilik konusunda yüzde yüz haklısınız, kalan 5 oku nerenize sokacaksınız?
Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik ve inkılapçılık.
evet arkadaşlar bir türk milliyetçisi olarak kafamı kurcalayan bu sorunu paylaşmak istiyorum.
bu partiyi başbuğumuz mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşları kurmuştur. ona eyvallah. peki gelelim asıl soruna:
bu parti inönü dönemiyle birlikte atatürkün izinden çıkmış ve atatürk ilkelerinden fersah fersah uzak kalmıştır. milliyetçilik ilkesinden uzak kalışı bu partinin görünen en büyük sorunudur. kılıçdaroğlu dönemiyle birlikte bu sorun almış başını gitmiştir. kılıçdaroğlu tuncelide zaza, diyarbakırda kürt olmuş ama hiçbir zaman türk ol(a)mamıştır ve atatürkçülük felsefesine, atatürkün partisine ihanet etmiştir.
tartıştığım chplilerin pkk sorunu hakkındaki fikirlerinin, akp-hdp ihanetinin fikirlerinden farkının olmadığını gördüm. zaten seçim beyannamesinde de bu soruna elle tutulur bir yaklaşım gösterememiştir chp.
son olarak; bünyesinde pkk terörüne yardım ve yataklık suçundan hüküm giymiş milletvekillerini bulundurması bu partinin özüyle ve atatürk ile hiçbir bağı olmadığının kanıtıdır. merak ediyorum atatürk kurduğu partinin şu halini görünce ne düşünürdü? ama tanrı ona bu iyiliği yapmış ve bu rezil durumu ona yaşatmama lütfunu göstermiştir.
atatürk chpyi kurduğunda onu tek parti hükümetinin iktidar partisi olarak tasarlamıştı. yani chp, liberal ve sosyalist; milliyetçi ve adem-i merkeziyetçi, devletçi, muhafazakar vs demeksizin pek çok farklı kitleden insanı bulunduran bir partiydi. atatürkçülük ise tüm bu ideolojilerin üzerinde yer aldığı düşünülen bir üst ideoloji ve devlet kimliği idi. atatürkçülük milliyetçilere göre milliyetçi bir akımdır. sosyalistlere göre enternasyonalist ve anti emperyalist, hatta devrimci; muhafazakarlara göre dine ve kültüre saygılı, hatta kimisine göre de nazizm ve faşizmle dirsek temasında olan bir ideolojiydi. bu algının sebebi, hem atatürkçülüğün tüm bu kitlelere hitap etmesi, hem de bu kitlelerden çok farklı görüşlerdeki insanların kemalizmi kendi görüşleriyle birleştirmek istemeleridir.
bugünkü chpnin ise atatürkün kurduğu chp ile alakası bile yoktur. zaten neden olsun ki? o dönemin şartlarıyla bugünün şartları bir mi? o günün ihtiyaçlarıyla bugününkü bir mi? neden aynı olsun?
menderes ve celal bayar gibi liberaller chpyi terk edip demokrat partiyi kurduklarında chp sola yakın bir görüşü takip etmeyi seçmişti zaten. ecevit ise bunu gerçek bir sola dönüştürdü.