john mclaughlin ile birlikte 31 Ekim 2008 de ankara anatolia gösteri merkezinde konser verecek olan üstad. bilet fiyatları bile şimdiden kesin gibidir. düzenleyene göre * 25 ytl civarında olacakmış bu konser.
piayanosuyla pentatonik geçiş ve çalışıyla meşhur piyanist. köklerine bağlı kalıp, yaptığı olağan üstü besteleriyle hayatımda dinlediğim ilk caz piyanistidir.
Chick Corea Miles Davis Quintet’te 1968’de Herbie Hancock’un yerine geçen piyanist oldu. Herbie Hancock,Bill Evans veMcCoy Tyner ile birlikte 1960 ve 70’lerin en önemli piyanistlerinden biri haline gelmiştir. Piyano stili McCoy Tyner, Bud Powell, Bill Evans ve başkalarının ilginç bir karışımıdır. 1960’larda Blue Mitchell’la yaptığı kayıtlar, bebop piyano stillerinden etkilendiğini ortaya koymaktadır. Tıpkı Herbie Hancock gibi funk stilini Horace Silver’dan almış olabilir.
Chick Corea’nın açıkça faydalandığı diğer bir kaynak ise Latin Amerika müziğidir. Corea’nın meşhur olmadan önceki dört patronu Willie Bobo, Cal Tjader, Herbie Mann ve Mongo Santamaria müziklerinde Latin Amerikan ritimleri kullanırlardı. Chick Corea her vuruşu ikiye bölerdi ve bu da Latin Amerikan müziğine özgü bir özelliktir.
Chick Corea’nın çok güçlü bir ritim duygusu vardır. Bu da piyanonun dışında davul da çalmasından kaynaklanıyor olabilir. - çok iyi de bir davulcu -
1960’lar ve 70’ler boyunca Corea etkili bir bestecidir. Stili hemen başkaları tarafından benimsenmiştir. Windows, Spain ve Crystal Silence birer caz standardı haline gelmesini bu görüşe bir dayanak olarak ele alabiliriz.
şahsi albüm önerilerim ise "the song of singing " ve " return the forever "