burger king ne ki lan. amerikan işçi sınıfının takıldığı restoran zinciri. fiyatları oldukça makul. ne yani kapitalizmin temsilcisi burger king mi? ne restoranlar var, dış görünüşünü beğenmezlerse kapısının önünden geçirmezler adamı. niye kimse onları diline dolamıyor?
kaçımız mahalle bakkalından alış veriş ediyoruz, büyük zincir marketlere gitmek yerine? kaçımız samsun maltepe içiyoruz?
kaçımız kola içmeyeyim veya sigarayı bırakayım çünkü her içtiğim kola kutusu veya sigara paketi amerikan silah sanayine yeni silahlar, gelişmemiş ülkelere de yeni dramlar olarak dönüyor diye düşünüyor.
kapitalizm hayatımızın her santimetre karesine işlemişken che t-shirt ü giyip burger king de yemek yedi diye birisini eleştiremeyiz.
krizden dolayı eline geçen 5 kuruş parayla bulduğu en ucuz şeyi alan insandır, suçsuzdur.
bu durumda burger kingde çalışanların da boykot edilmelidir.
Ayrıca (bkz: o olsaydı böyle yapmazdı dedirten durumlar)
sosyalist bir dünya vardı da biz mi istemedik? şunu idrak edin artık yaşadığımız şu dönemde sosyalist düşünebilirsin ancak eylemde dibine kadar karşı olduğun sisteme battığın için kaçamazsın. o yüzden şu an için yok ben converse giymem, burger king'e asla girmem triplerine girmeye gerek yoktur. sen doğduğundan beri bu sistemde yaşıyorsun, dayatmalara mağruz kalıyorsun velhasıl bu işin içindesin, bu sistemin ürünüsün.
ergene bak converse ile 1 mayıs'a gelmiş diyenlere de; o en azından bilinçsel anlamda bir yere varmış, ne kadar bu sistemin bir ürünü olsa dahi vicdanı olarak, bilinç düzeyi olarak bir noktaya gelmiş. senin yaptığın tek şey ise onu ve fikirlerini sadece converse marka ayakkabısına bakarak yargılamak. pardon bu düzende imajlar algıları oluşturuyordu değil mi?
sisteme karşı oldukları halde sistem böyle biz ne yapalım tribine girenleri de mevcuttur. Ibrahim tatlısesin urfada oxford vardı da biz mi okumadık tavrına benzer. Hem varolan kapitalist sisteme karşı olup hem de en büyük uşaklarına para kazandırmak çelişkilidir. Sorun olan burger kingin fiyatları değil konumlanmasıdir. Ayrıca az bir ileride bambi vardır ona gitsindir. Bambi kapitalist değil mi soruları karşısında ise birinin uluslararası kapitalizmin adeta kalesi olduğunun diğerinin ise kapitalizmin bir unsuru da olsa ilkiyle kıyaslanmayacak durumda olmasıdır. Ayrıca esas mesele sosyalist olup burger kinge gitmek değildir. Sorunsal o tişörtle gitmektir mesela üzerinde cihad amerikaya karşı bilmem ne zart zurt yazan tişörtle gelen bir ıslamcı da görülse aynı tepki verilir. Ayrıca Az ilerideki gazete satan yoldaşlarına saygısızlık olduğu unutulmamalıdır. Ve ayrıca yapılan hatanın hata olduğunu kabul etmek bir erdemdir yapılan şey en azından kendi görüşündeki insanlara karşı bir ayıptır. Burada tüm sosyalist arkadaşlara bir genelleme yapılmamış sadece resimdeki sanatçıya yüklenilmiştir bunu da unutmamak gerekir. Ayrıca (bkz: kapitalist değilim) (bkz: sosyalist de değilim) ama malcolm xin: bana bir kapitalist gösterin ben de size bir kan emici göstereyim sözünü dustur edinmişımdir.
che tişörtüyle anti emperyalizmden, amerikadan ahkam keserken elinde coca colasıyla serinleyen öküzle aynı katagoridedir. yerli malı cola içenide soğan cücüğünden küçük beyniyle aşağılamaktan geri kalmaz angut.
emperyalisttir. bolivya dağlarında che' yi kurşuna dizenler, onun baskılı tişörtünü çıkarttılar, kolyelerini çıkarttılar. sonra da devrimci şahsiyetlere sattılar. emperyalizim de din, siyaset amacı güdülmez. che yi vuranlar devrimcilerin karınlarını da doyururlar. bu devrimciler de yerler.
başka bir kıyafetle gelen adamdan farkı yoktur çünkü muhalif bir görüşün egemen sistemin tamamen dışında kalması mümkün değildir, kaldı ki adam yemek yiyor alt tarafı.
(bkz: why so serious)