çok komik adamdır vesselam. şimdi yine aklıma geldi ya bastım kahkayayı,tutamadım kendimi. maymun diyor, insan diyor, bağlantı falan kuruyor aralarında.*
maymunla samanlıkta basılması sonucu ne var onlarda senin benim gibi insan diyememis
- bizde bir nevi maymun sayılırız ne var ki demiştir.
zamanın kıt akıllıları da buna inanmıştır haliyle. ***
'ben şimdi bunları söylüyorum ** ama gelecekte tüm bunlar sayesinde dikkat çekip, insanların aklının karışmasına yol açacağım! ' tarzı cümleyi resmen sarfeden, ayrıca tüm bu zamazingoları kliseden kovulduğu için yapan fuzuli tarih kişisi. insanlar bir de bu tiple uğraşmak zorunda kalmıştır.
(bkz: natural selection)
(bkz: descent of man)
geçenlerde avrupa birliğinin hangi millet darwin teorisine ne kadar inanıyor diye anket yapmış sonuçlara göre bu teoriyi "en sikine sallamayan ve siktirr lan maymunla ne alakası var!!!" diyen tek avrupa milleti TÜRKLER olmuştur.
Kendi teorisinin nasıl çürütüleceğini yazmış, ancak hala teorisi çürütülememiş adamdır. Çünkü ürettiği teori gerçektir ve ispatlanmak üzeredir. (bkz: Türlerin kökeni)
türlerin kökeni adlı eserinde,türlerin kendilerinden önce yaşamış türlerden geldiğini bunların evrim geçirerek , göçler yaparak, birbirlerine karışarak, birbirinin yerini alarak sonunda şimdiki biçim ve yerlerine ulaştıklarını ifade etmiş. buna neden olan bazı faktörleri de ayrıntılı olarak anlatmıştır.
bazı zihniyetler tarafından bok atılan acılınacak durumda oldugu söylenen,aslında kendilerinin o durumda oldugunun farkında olmayan insanların, malum teorisini elle tutulur kanıtlar göstermeden yalanladıgı, eleştirdigi büyük bilim adamı...
bir maymuna aşık olup fakat bunun yadırganacağını düşünüp evrim teorisini ortaya atan aptal aşık. bu sayede aşklarının tüm dünyaca kabul edileceğine inanmış olan acınası adam.
1809 da Shrewsbury de dogdu. charles yuksek okula devam ederken okul muduru onu ortalikta oylece dolanip bos bos konusan, ise yarar tek bir isle ugrasmayan bir ogrenci olarak tanimliyordu. Mudurun "ise yaramak"tan kastettigi, yunanca ve latince fiillerin cekimini ezberlemek gibi seylerdi. "ortalikta oylece dolanip duruyor" dedigi de charles in etraftan binbir cesit bocek toplamasiydi.
22 yasinda arkadasi ve ogretmeni steven henslow dan bir mektup aldi ve mektupta hukumetin amerikanin guney ucunun haritasini cikarmak uzere gorevlendirdigi kaptan fitzroy a eslik edecek bir dogabilim arastirmacisi olarak darwin i onerdigi yaziyordu.
Beagle adli gemi 27 aralik 1831 de plymouth dan guney amerika a dogru yola koyuldu ve ingiltere ye geri donmesi 1836 nın ekim ayini buldu. 2 yil olarak dusunulen yolculuk tam 5 yil surdu cunku guney amerika ya yolculuk tam bir dunya gezisine donusmustu. geri donduklerinde darwin artik taninmis bir dogabilimciydi.
darwin pek cok buyuk eser yazdi ama bunlarin arasinda ingiltere de en cok tartismaya yol acani 1859 da yayinlanan "on the origin of species by means of natural selection or the preservation of the favoured races in the struggle for life" dı. turkcesi "hayatta kalma mucadelesinde dogal seci ve secilmis irklarin korunmasi yoluyla turlerin kokeni uzerine" dir. bu uzun baslik darwin in teorisinin kisa bir ozetidir aslinda.
kitabın ana fikri : "yeryuzunde hayatin gelismesinin ardinda yatan "hammadde", ancak digerlerinden daha guclu olanlar hayatta kalabildigi icin, tek bir tur icinde surekli meydana gelen degisimlerdir. evrimin isleyisi yada itici gucu, hayatta kalabilmek icin verilen mucadelede ortaya cikan dogal secidir. bu secinin sonucunda yalnızca daha guclu olanlar yada "ortama en iyi uyanlar" hayatta kalir" dir.
darwin 1871 yilinda "descent of man" yani "insanin soyu" adli kitabı cikardi. bu kitapta insanlarla hayvanlar arasindaki buyuk benzerliklere deginen darwin, insanlarla esit sayida kromozoma sahip hayvanlarin atalarinin ortak olabilecegini one surdu. bu arada, once cebelitarik ta, bir kac yil sonra da almanya da neanderthal da ilk insan turlerine ait kafataslari bulunmustu.
darwin 1882 de oldugunde bilimde muthis bir oncu olarak, bir kahraman gibi topraga verildi.