Bilim ve sanat, bir kuşun kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar, uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuk olur. Tavuk toplum, önüne atılan bir avuç yemi gagalarken arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz.
- charles darwin
Hayvan deneylerine karşı çıkmış olduğunu cosmos belgeselinden öğrendiğim, dünyanın kendi malı olduğunu sanan homo sapiensin kibrini tuzla buz etmiş şahsiyet dünya içinde yaşayan diğer varlıklar gibisiniz diyor.
Evrim'i sistematik bir şekilde kuramlaştıran #CharlesDarwin 138 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Saygıyla anıyoruz.
Arkasında sarsıcı bir bilimsel gerçek ile Türlerin Kökeni, insanın Türeyişi, insan ve Hayvanlarda Duyguların ifadesi gibi son derece önemli eserler bıraktı ...
Doğal seleksiyon olarak açıkladığı teori aslında Darwin'den 1000 yıl önce islam dünyasında Ebu Osman Amr El Kenani el Basri (El Cahiz) tarafından kitap-ül hayvan eserinde geçmektedir.
Kendi tarihini bilmeyen okumayan araştırmayan cahiller tarafından konuyu din inanç ekseninde bağnaz şekilde tartışan yaklaşan insanlara ne anlatabiliriz ki?
"...Doğal seçilim esnasında gerçekleşen mücadelenin, uygarlığın gelişmesine katkısının, sizin kabul etmeye yanaştığınızdan daha fazla olduğunu ve olmaya da devam ettiğini ispat edebilirim. Avrupa milletlerinin daha birkaç yüzyıl önce Türklerin karşısında duramadıklarını hatırlayın, oysa şimdi bunun fikri bile gülünç geliyor! Beyaz ırklar olarak bilinen daha medeni ırklar, varoluş mücadelesinde Türkleri hezimete uğrattılar. Çok da uzak olmayan bir geleceğe baktığımızda, kimbilir daha hangi aşağı ırklar dünyanın dört bir yanında daha yüksek medeni ırklar tarafından elimine (yok) edilecekler..."
“ilginç fakat insanda her şeyden evvel bir tenkid şuuru olduğu görülüyor.” Diyerek ileri sürdüğü evrim görüşünün eksik olduğunu itiraf eden ilim adamı;
Erzurum ve civarını ziyaret etmiştir. Erzurumlu brahim hakkı’nın “marifetname”sindeki “tekamül” bahislerinin “türlerin kökeni”nde yer aldığı iki kitaba da hakim olanlarca bilinir...
mükemmel bir bilim insanıdır.
biyoloji alanındaki bütün gelişmeler darwin'e dayandırılabilir.
insanlığın daha yeni yeni üzerinde durduğu ve önemini kavradığı misal biyolojik saatler gibi pek çok konuyu o gözlemleriyle öngörmüştür.
12 şubat 1809 yılında shrewsburyde doğan ve türlerin kökeni isimli eseriyle bilim dünyasını yeniden şekillendiren doğabilimci. Charles darwin ilk önce zengin bir doktor olan babasının baskısıyla tıp fakültesine yazılmış fakat kan tutmadı nedeniyle burdan ayrılıp ilahiyat okumuştur. Dayısının tavsiyesiyle beagle isimli geminin güney amerika ve avustralyaya yaptığı geziye doğabilimci olarak katılmıştır. Bu seyahati esnasında çeşitli hayvanlar, bitkiler ve fosiller toplamış fakat farklı adalardan topladığı türlerin bir birinden farklı olduğunu görmüştür. Böylece avrupa bilim dünyasına hakim olan türlerin sabitliği fikrinin doğru olmadığını anlamıştır.
ingiltereye döndüğünde ise topladığı örnekleri sınıflandırmış ve türlerin kökeni ismini verdiği eserini yazmıştır fakat zamanın koyu dindar toplumsal yapısından çekindiği için eserini yayınlamamıştır ta ki alfred russel walace ismindeki arkadaşının yolladığı teorisinin hemen hemen aynısı olan bir makaleyi okuyana kadar.
Türlerin kökeni ingiliz bilim dünyasını kökten sarsmış bilim dünyadına hakim olan gerici dindar etkiyi yok etmiştir. Günümüzde evrim teorisi gelişmiş yeni bulunan fosil kanıtları ve genetik kanıtlar ışığında genişlemiştir.