Web Servisleri ile bu servislerin dışındaki programlar arasında etkileşim (ortak çalışma) platformu oluşturmak için geliştirilmiş bir standarttır. CGI, aslında bir programdır.
computer generated image'in kısaltmasıdır. kısaca 3d modelleme tekniğiyle yaratılmış gerçek görüntülerdir. bilgisayar ile modelleme teknolojisinin gelişimi ile kuşak atlayan sinemacılığın son yıllarda en çok kullandığı yöntemdir. afet filmlerinde, canavar filmlerinde ya da kahramanımızın yaptığı fantastik hareketlerde çoğunlukla cgi kullanılır.
aynı zamanda bilgisayar oyunlarında kontrol üniteleri ile yönlendirdiğimiz ve hareket ettirdiğimiz imajlar da yine cgi'dır.
5 ayrı adımda oluşturulur; taslak çizim, modelleme, bilgisayar çizim, render, animasyon. her adım için konusunda uzman başka bir ekip çalışır. ayrıca en sonunda montaj için başka bir ekip de yönetmen ile beraber çalışır.
günümüzde kusursuz gerçekçiliğe yakın olmalarına rağmen kusursuz değillerdir. Ancak şu anda çekilmekte olan avatar isimli filmde fotoğraf kalitesinde cgi kullanılacağı söyleniyor. Bakalım nasıl olacak.
computer generated imagery. bilgisayar sınıfına giren elektronik aygıtlar aracılığıyla üretilebilen ve üretilmiş, görsellik içeren herşey için kullanılan ifadedir. konuya filmlerin görsel efektlerinden girip fazla uçmak ve film efektlerinin popülerliği yüzünden bu çerçevede değerlendirerek olayı daraltmak doğru değildir. bilgisayar ekranınızdaki her piksel dahi cgi başlığı altında düşünülebilir. yazıcıdan elde edilen çıktı bile buna dahil olabilir.
sinema tarihi için benim açımdan afedersiniz boktur. zorunluluk halinde kullanılması gerekli yerlerde eyvallah ama bu ne arkadaş bütün filmler masaüstünde yapılıyor. 5 sene sonra filmi tekrar izlediğinizde cayır cayır yapaylık kokuyor.
iyi bir makjay sanatçısının elinden çıkmış karakterin yerini tutamamaktadır.