aslında insanlık yazıyı bulduğunda başlar... yazılan her şey bir cevaptır. bilinmezliğe cevap - bilinene ek olarak, doğru olana katkı - yanlışa cevaptır. düşüncenin farklı frekansıdır.
sosyal medya'da bir iletişim - paylaşım aracından "nasılsın" diye soru sormanız da veya yayınlanan bir meydan larousse (made in larousse) bile bir cevaptır.
aslında yazılana cevap olarak görülen her şeye bir didaktik olarak bakılmalı.
tabi ki zeka ve aklı bu konuları anlamaya yeterli olmayanlar çıkıp sözlükte böyle başlık açıp cehaletin özgüveni ile saçmalaması bile bir cevap niteliğinde entry - başlık olduğu gerçeğini gizleyemez.
bir öneri yada kurala davet. sözlük ve format temeldir. peki de buna binaen formatı genişleterek gereken şeyleri ilave edip girmek niye formata zarar versin ki? bilakis faydalıysa tercih sebebi bile olabilir. gelişimdir bu..
herkesi aynı kalıba sokmaya uğraşmak demokrasinin çeşitliliğine bile aykırıdır. kaldı ki bu imkansızdır da zaten. ne kadar insan o kadar fikir o kadar üslup o kadar tarz demektir. robot muyuz biz? değiliz. o halde sözlük formatını bahane ederek yasaklarla özgürlüğümüzü kimse kısıtlayamaz. genel adap kuralları çerçevesinde herkes fikirlerini dilediğince ve özgürce serdeder..asl olan statükocu sözlük formatı değil, insandır..
ona bakarsanız sizin bu tenkidinizde formata aykırı ve cevap niteliğinde. biri fikrini söylüyor, ona cevap vermeden kendi fikrimi nasıl beyan edebilirim ki başka türlü? mantıksız..
onca başlık niye açılıyor ki? herkes konuşsun diye. o halde kısıtlama niye? bu da mantıksız..