- en son ne sordum?
der bazıları sırf karşıdaki onları dinliyo mu dinlemiyo mu diye, dinlemiyosa bin türlü laf söylerler, dinliyosa aferinn der devam ederler.
pek bi gıcıktır bunlar.
hiç sevmem.. *
ortamda bilmişlik taslamak için yapılan yada karizma açlığını gidermek için yapılan eylemlerdir. bunu yapan insanlara yazıktır. kendilerini garip* duruma düşürürler.
iky: insan kaynaklari yöneticisi
baöigik: bir an önce işe girmek isteyen kişi
iky : kendinize güvenir misiniz?
baöigik: elbette
(zaten kime sorsanız kendisine çok güvenir.kendime güvenmem diyen kişi yoktur.eğer gerçekten güvenmiyorsa bile yalan söyler yani cevap hep standarttır.)
iky : sosyal bir insan mısınız?
baöigik: evet en beğendiğim özelliğimdir.
(hayatının 20 saatini pc başında geçiren bir kişi bile bu cevabı verir.)
not: demek ki insan kaynaklari yöneticilerinin yaptığı yanlıştır. cevabı bilinen klasik soruları sormak yerine, ayırt edici, adayı cevabıyla daha öne çıkaracak ya da daha geriye itecek farklı sorular sormalılardır. bu şekilde gerçekten aradıkları kişiyi bulamazlar. eğer bu klasik yollar dışında yöntem kullanan iky' ler varsa onlara ne mutludur işlerini ne de güzel yapıyorlardır.
Ergenlik çağına gelmiş çocuğun sırf anne babasını zor duruma sokmak için "aneee babaaa çocuk nasıl yapılır??" demesi bu tür sorulara en güzel örnektir.
ali$kaniktir bazen.istemsiz bir $ekilde azinizdan dokuluverir sozcukler.bilirsiniz sorunun gereksiz ve sacma oldugunu ama yapabilecek bir $eyiniz yoktur.gulup gecersiniz..
çok kötü olayların başlangıcıdır.
+o adamla aldattın mı beni?
-(susmak)
+lanet olsun aldattın mı diyorum.
-(susmak)
+allah cezanı versin senin aldattın mı?
-aldattım lan aldattım, ya**ağım. ne var? yeter be.
+bende biliyordum zaten. ama seni affedicem*
ilk giriş, görüş sorusu olan nasılsın?lar. ardından gelen nasıl gidiyor? sorusuna cevap genellikle iyi senin? dir. ama nedense bir kibarlık unsuru olarak yine de sorulur. bundan yola çıkacak olursak tüm nasılsınlar iyidir ve naberler iyilik senden naber dir. sormaya soruşturmaya lüzum yok.
bir nevi teyid isteme ve sonraki adımı ona göre belirleme düşüncesinin ürünüdür. muhatab kafandan kurmuşsun diyemez sonuçla karşılaşınca.doğru bir yöntemdir.