gerçektir ve başıma gelmiştir: nokia 7210 telefonumu klozete düşürdüm *. sudan çıkarıp sıvı sabunla güzelce yıkadıktan sonra 6-7 saat radyatörün üstünde beklettikten * sonra pirinç dolu kavanozda * 3 gün beklettim. şu anda fıstık gibi çalışıyor. ama mecbur kalmazsanız denemeyiniz.
cep telefonunun hayatın anlamı olduğu bu günlerde hayallerimizin de suya düşmesi anlamına gelebilecek durum. telefonun suya düştüğü anda; patron arayabilir ve açamadığınız için azar işitirsiniz ya da kovulursunuz, bütün gün beklediğiniz önemli telefon gelebilir ve çok mühim bir işi kaçırabilirsiniz, sevgiliniz arayabilir ve açmadığınız için aldattığınızı düşünüp sizi terkedebilir... kötüdür, kötü.
insanın içinde tarifi imkansız acılar yaşatır. o telefonun geri gelmeyeceğini bilmek sizi mahveder. Sim kartı kurtarmaya çalışırsınız sonra o da olmazsa yıkılırsınız. **
Böyle bir olayla karşılaşan Washington Post yazarlarından Ernesto Londono olayın çözümü için evlerimizde sıkça başvurduğumuz bir yöntemi kullanmış. Özellikle nemli ortamlarda tuz gibi gıdaların nemini almak için kullandığımız pirinç, bu olayda kurtarıcı rolü oynamış.
Tuvalete düşen BlackBerry cihazını çıkarıp yaklaşık yarım saat saç kurutma makinası ile kurutan yazar, daha sonra cihazı içi pirinç dolu kavanoza koyarak sabaha kadar burada tutmuş. Sabaha kadar bu şekilde tutulan telefon, sabah olduğunda yeniden çalışmaya başlamış.
Pirincin nemi çekme özelliğinden faydalanan Londono, bu tür pratik buluşları ile bildiğimiz MacGyver hatırlatmakla birlikte, Bu yöntemin nem oranı az olan bir ortamda yapılması daha sağlıklı sonuç vermektedir.
binbir emekle aldığınız ya da * binbir naz ile aldırdığınız ** telefonunuzun, bir anlık sakarlığınız yüzünden suya dalış yapmasıdır. başınıza gelebilecek tatsız durumlardan biridir.