servis dışı olacağım senin sayende
telefonsuz kalacağım ben bu alemde
kapsama alanı dışına çıktım tanrım
bloke oldu kartım aşk hikayemde
gavur yapmış icat etmiş
kahrını ben çekerim
pin kodunu unuttum
isyan ederim...
kapsama alanımdasın
yollasam mesaj gider
benim uzun ömürlü
bu şarj toprakla biter
hattım açık hep sana
numaran hafızamda
bir not bırak insafsız...
sinyal sesinden sonra..sinyal sesinden sonra...
burdan çekmez diyorlar,arayamamki
şarjı evde unuttum,dolduramam ki...
kartlı telefon bize yakışmaz ki güzelim
hattı düşürsem bile görüşmeyelim..
gavur yapmış icat etmiş
kahrını ben çekerim
pin kodunu unuttum
isyan ederim...
kapsama alanımdasın
yollasam mesaj gider
benim uzun ömürlü
bu şarj toprakla biter
hattım açık hep sana
numaran hafızamda
bir not bırak insafsız...
sinyal sesinden sonra.
aç karnımı doyuramadıım hatta kendime don alamadıım halde tam iki tane birden kullandıım ve her görüşmenin sonunda fırlatarak attıım cihaz ve cihazlar bütünü *
çağımızın en çok kullanılan teknolojik makineleri cep telefonları..
kullanılıyor evet de, nerede nasıl kullanılır bilen kişi sayısı nadirminibüsde bağıra bağıra konuşanlarmı dersiniz, yoksa yasak otobüslerde telefonu açık unutanlar mı? (gerçi unuttukları ne kadar kesin orası bilinmez..)ya da sanki belli olmuyormuş gibi saklayıp, (sözde),bir yandan müzik dinleyenler mi.. kulaklığın üstünde yazmıyo zati cep telefonunun markası..)ama bu tür insanlar için küçük ayrıntılar bunlar.
arkadaşın şahit olduğu kısa bir hikayeden bahsedeyim, konuya dair:
okula gelmek için otobüse bindiği bir gün yurdum insanı açar telefonu konuşmaya başlar. tabi bilinçli halktan bazıları kapatması için uyarırlar. telefonla konuşan kişi hattın diğer ucundaki sohbet ettiği kişiye ne dese beğenirsiniz?'ahmet telefonla konuşmak yasakmış, sen konuş ben dinliyom'
gülelim mi, ağla'karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığın en yakın olduğu andır'
aydınlığa yakın olmanız dileğiyle.. yalım mı? buyrun,karar sizin..
cebinde 5 kuruş olmayanın elinde 1000ytl lik modelinden olduğu. iş adamları vb gibi insanlar için üretilmiş modellerin amelelerin cebinde olduğu tuzu kuru olanın hat sayısı kadar sahip olduğu iletişim aracı.
türkiye de kullanımının tavana vurmuş olduğu ki bunun üzerine ''türkler oksijensiz yaşar, ama cep telefonsuz asla.'' sözünü ortaya çıkarmış alet,edevat. radyasyon yaydığı bir gerçektir ama bir gerçek daha vardır ki türk insanı radyasyondan hızlı koşar.
artık klasik modelleri bile olan hayatın ayrılmaz parçası.
eski arabaların karizması gibi, eski cep telefonlarıda, bir gün değerli olabilme ihtimaline sahiptir.
(bkz: nostaljik cep telefonları)
ozene bezene aldığınız, adeta küçük bir servet harcadığınız telefonunuzda arama yapmaya çalıştığınızda, kameralı telefonun değil, içindeki kartın önemli olduğunu anlayabiliyorsunuz..
suan hepimizin kullandıgı fakat yararları belirlenmis zararları belirlenememis veya belirlenmiste söylenmemis teknolojik alet.bundan bir 10 15 yıl sonra kimbilir bizi ne gibi saglık problemleri bakliyor.
konuşmaktan başka bir sürü işe yarayan alet. misal, geceleri hasanpaşa'mın daracık sokaklarında dolaşırken güzel bir zil sesi açıp, gömleğimin cebine koymak suretiyle güzelcene cirit atmama yarar. sevdiceğin resimlerine bakarım sonra arada. komik vidyoları kankalarla seyredip güleriz. büyük icattır. şekli ve rengi önemlidir. gümüş rengi tercih edin, daha karizma.
insanlar üzerindeki zararlarının halen araştırma konusu olduğu cihaz.ama buna rağmen bazı kişiler her gün saatlerce o cihazla konuşmaktadırlar.
Onkoloji enstitülerinde yapılan labaratuvar çalışmalarında cep telefonlarının yaydığı radyasyonun kansere yol açtığı şimdiye kadar bilimsel olarak kanıtlanamamış veya istatistiki olarak gösterilememiştir. Çalışmalar hâlâ sürmektedir.
Çok yüksek radyasyon seviyelerinin insanlarda zararlı etkilere neden olduğu bilinmektedir. Ancak burada sözü edilen "yüksek radyasyon seviyesi" ile cep telefonları değil çok güçlü UHF/VHF televizyon vericileri, FM radyo vericileri ve radarlar kastedilmektedir. En çok korkulması gerekenler bunlardır.
Örneğin istanbul Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nın UHF/VHF televizyon vericilerinin bulunduğu Çamlıca'da yaptığı çalışmalarda bu radyasyonun etkisi altında yaşayan insanların vücut sıcaklıklarının 2 derece daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.
Oysa cep telefonuyla yapılan görüşmelerde eğer konuşma süresi 6 dakikayı geçmişse, sadece telefonun en yakın etkilediği kulak çevresindeki ve beyindeki dokularda yalnızca 0.5 derecelik bir sıcaklık artışı meydana gelir. 6 dakikadan daha kısa süren görüşmelerde böyle bir sıcaklık artışı meydana gelmez.
Vücut ısısının yarım derece artması ile kanser arasında bir ilişki yoktur. Sıcaklık artışının vücuda hangi olumsuz etkileri olduğu henüz bilinmemektedir. Belki de vücudun dengesini bozuyor diye düşünülebilir. Fakat ortada cep telefonuyla meydana geldiği kanıtlanabilmiş başka bir hastalık da yoktur.
Her cep telefonunun SAR değeri adı verilen bir radasyon yayma ölçüsü vardır. SAR değeri ne kadar düşükse o kadar iyidir. Alacağınız cep telefonunun SAR değeri 0.1 w/kg'ın altında olmalıdır.
Cep telefonu firmaları ürünlerinin üstüne SAR değerini yazmak zorundadır. Telefonunuzun SAR değeri muhtemelen pil yuvasının üzerindeki etiketlerde veya ürünün kutusunun içinde yazar.
Özetlersek
1- Televizyon ve radyo vericilerinden mümkün olduğu kadar uzakta yaşamak gerekir.
2- Cep telefonları ve baz istasyonlarının herhangi bir kansere yol açtığı henüz ispatlanamamıştır. Ancak bu konudaki araştırmalar hâlâ sürmektedir.
3- Tedbiri elden bırakmayınız ve telefonla konuşurken 6 dakikayı geçmeyiniz.
4- Mümkünse kulaklık kullanınız ve cep telefonunuzu vücudunuzdan uzakta taşıyınız.
5-Aldığınız cep telefonlarının SAR değerinin 0.1 w/kg altında olmasına dikkat ediniz.
6- Baz istasyonlarının halk sağlığı üzerine kanıtlanmış olumsuz hiçbir etkisi yoktur.
7- Apartmanlarda en yakın daireye 4 metre mesafede olacak şekilde kurulmuş baz istasyonlarının ne apartmandakilere ne de komşu apartmanlara hiçbir zararı yoktur.
8- Piyasada "radyasyonu emen ışıklı yapıştırma" diye satılan yapıştırmaların hiçbir faydası yoktur.
(#1603098) den sonra şaşırdığım başka bir alettir.
bir insan ancak teknolojiyi bu kadar günü gününe takip eder, şüpheleniyorum babam japon mu diye. ne bu kardeşim ne zaman yeni teknoloji çıksa o akşam bizim evimizde.
cep telefonu, dün babam eve getirdi gayet teknolojik bir ayet, ayet değil alet, cihaz.
hayatımda bu kadar teknolojik,bir windows 3.1 m var birde bu oldu dün itibariyle.
gecenin verdiği mahmurluka karıştırıyım dedim, ne var ne yok. baktım olacak gibi değil, bunu kullanmayı öğrenmek için bir gece değil bir ay yetmez bana.yok yok adeta, inanılmaz fonksiyonel bir alet. her şeyi yapıyr arıyon konuşuyon hesap yapıyon, bi yerime sıçmadığı kaldı, onu da yapar.
telefon deyince aramak konuşmak geliyor akla. ben de aradım konuştum ilk gün çoşkusuyla. evi aradım alo anne ben dışardayım evden kaçtım ona göre dedim. annem şaşırdı, ama 1 dk sonra şaka yaptım deyip, yanına gelince yüzündeki üzüntüyle korku karışımını görmeliydiniz. neyse konumuz bu değil.sıçarken bile konuştum o derece rahat yani.
mesaj denilen bir olay varmış onu da öğrendim. mail atar gibi şey yapıyon. anlamadım harfler rakamlar boşluklar havada nasıl ilerliyor. o hala bir soru işareti bende.
o değil de oyun bile oynuyon,o kadar de eğlenceli birşey.
yavur yapıyor ben kullanıyorum,ben anlatıyorum.