cahilin önde gideni olduğu halde ateistlere cahil diyen bir cahilin saçma sapan iddialarda bulunmak için açtığı başlıktır.
aslında umursamaya değmez ama 2014 yılında ne dediyse doğrusunu 2016'ya kadar hala öğrenemeyip, tekrarlaması (bkz: cennetteki şarap ırmaklarının kalitesi sorunsalı/#23736576) ilginç geldi. hayır, herkes herşeyi bilmek zorunda değil ama bildiğini bu kadar ısrarla iddia ettiğin bir konunun doğrusunu öğren o kadar zamanda a cahil!
bak oradaki 16. kelime ne? "şe-re-be" mi? yoksa "min hamrin - şaraptan" mı?
şimdi aslında bu olay dindar zihniyetinin nasıl bir zihniyet olduğunu gösteren örnek bir vakadır. bu şahıs kuran'ı okumuş filan değil (bkz: kuran ı okumaya tenezzül etmeyen müslüman). şu akıllara zarar tespiti kendisi yapmış da değil; yalancı bir abisinden öğrenmiş veya internet ortamında görmüş. işte tam bu noktada hastalıklı dindar zihniyet devreye giriyor. iddia hoşuna gitti ya, hiç sorgulamadan doğru kabul eder, yetmez, tam bir cahil küstahlığıyla millete ukalalık yapmaya bile cüret eder.
ey cahil çocuk, bilgiye mi ulaşmak istiyorsun? o zaman zahmet edeceksin. kolaycılıkla edindiğin bilgilerle(!) hava mı basmak istiyorsun? işte böyle alırlar havanı...
kutsal kitabımız kur'an-ı kerim'i kaynak göstererek bazı cahil tanrıtanımazlar ''cennet vaadi içkiyi içmeyen müslüman'' gibi yakıştırmalar yapmaktadırlar. elbette ki bunu cahilliklerine vermek gerek. inançlı fakat dinini pek araştırmamış müslümanlar buna inanıp kuşku duyabilir. açıklık getirmek gerekir ki:
kur'an'da yer alan şarap kelimesi ''şe-re-be'' kökünden türemiştir ve ''şerbet'' demektir. aslında kur'an'da kesinlikle şarap kelimesi yer almaz, şarap kelimesi ne yazık ki mütercimlerin türkçe meallerinde yer alır, kur'an'ın arapça'sında (orijinalinde) şe-re-be kelimesi yani şerbet yer alır. yani cennette vaat edilen şey alkollü içki olan ''şarap'' değil, alkolsüz içecek olan şerbettir. çünkü arapça'nın dil ve anlatım özelliklerinden kaynaklanan bir takım yazımlar ve dilimize tam orjinal şekliyle çevrilememesi ne yazık ki bu cahil tanrıtanımazların eline koz vermektedir. bu yanlış anlaşılmaları gidermek amacıyla kur'an tefsirleri yazılmaktadır.