cennet cehennem

entry37 galeri3
    26.
  1. mersinde bulunan yaklaşık 450 küsur merdivenle inilip çıkılan karstik mekan. mağara desen değil orman desen değil acayip bir şey.
    0 ...
  2. 27.
  3. --spoiler--
    Cennet ve cehennem, vakti zamanında zengin varlıklı kişilerin yani dünyada zaten varsaydıkları cenneti yaşayanların, fakir ve yaşadığını sanan kişileri uyutma hikayesinden başka bişey değildir ve bütün dinlere bu yüzden girmiştir. Bu dünyada yaşayamayacaksınız bu güzellikleri ama öte tarafta yaşarsınız. iyi bir çocuk olursanız sizde şirinleri görebilirsiniz Cehennemde tam tersi, eğer uslu olmazsanız ve bizim zenginliğimize zarar verirseniz isyan falan çıkarırsanız yanarsınız bak. Şükredin bol bol halinize. Olay bu!
    --spoiler--
    0 ...
  4. 28.
  5. her insanın karşılaşacağı iki net hakikat.
    0 ...
  6. 29.
  7. varlığından şüphe duyulmayanlardır. çoğu peygamberin fakirlik ve çeşitli zorluklar içinde yaşadığını bilmeyenleri göstermiştir. açın okuyun biraz.
    0 ...
  8. 30.
  9. cahil ve aptal kitleleri uyuşturmak için zamanında bir arap ın ortaya attığı fantastik öğelerdir.
    1 ...
  10. 31.
  11. 49093095 adet merdiven basamağı bulunan, inerken güle oynaya, fotoğraf çeke çeke inilen, çıkarken ebeye küfür ettiren yer.
    1 ...
  12. 32.
  13. Kadinlarin yuregin de cehennemi yasatmayin, onlar ayaklarinin altin da bir cennet tasiyor.
    0 ...
  14. 33.
  15. ilk cennet cehhennem inancı islamdan hristiyanlıktan musevilikten önce
    yazılı kaynak sümerler de görülmüştür.

    lkel Dinlerde Cennet: ilkel kabilelerde umumiyetle ölümden sonra mutlu veya mutsuz bir hayat yaşama inancı vardır ve maddi unsurlarla tasvir edilir. Mesela Andaman adalarındaki ilkel kabilelerin inancına göre iyilerin ruhları yer ile gök arasındaki bir köprüden geçerek cennete çıkar. Kötülerin ruhları ise soğuk bir yere ayrılır.

    Bazı Afrika mitlerinde, insanoğlu yaratılmadan önce bir cennetin var olduğu inancının bulunması dikkat çekicidir. Brezilya' daki Guarani Kızılderilileri dünyada olduğuna inandıkları "kötülük bulunmayan ülke" yi dört yüzyıl boyunca göçlerle aradılar. Tanınmış dinler tarihi araştırmacısı Mircea Eliade şamanların rüya ve vecdlerini anlatmada kullandıları cennet tasvirlerinin asırlar boyu devam eden telakkilerini canlı tuttuğunu düşünmüştür.

    Cennet inancıyla ilgili ilk yazılı kaynak milattan önce 2000'lere ait Sümer literatürüdür. Çivi yazılı bu kaynaklarda cennet, Dilmun denilen ve güneşin doğduğu yere doğru uzandığına inanılan bir adadır ki "mutlu insanlar ülkesi, ölümsüzler ülkesi, hayat ülkesi" diye nitelendirmiştir. Ölülerin dirileceğine, muhakeme sonunda kötülerin Çinvat Köprüsü'nden geçerken erimiş madenlerin arasına düşeceğine inanan eski iranlılar iyiler için Seyhun ve Ceyhun ırmaklarının kaynaklarının bulunduğu doğuda bir yerden söz ederler.

    ilk tek tanrılı din museviliğin ilk peygamberi hz ibrahim bir sümerlidir.

    milattan önce 2000-1500 yıllarında, sumer*’in başkenti ur şehrinde (şimdiki lübnan) ticaretle uğraşan zengin bir adam iken ailesi ve ticaret kolonisiyle israil-filistin taraflarina (kenan ülkesi de derler) göçen ve sumer’den gelen temelle yahudiliği burada başlatan kişi.
    çok yönlü bir sumer kültürü ve inancıyla yola çıkan ibrahim çoğu (ya da her) sumerli gibi çok tanrıya inanmakta iken gittiği diyarlarda inançlarında ortaya çıkan değişiklikle (ki nasıl çıktığı konusunda değişik yorumlar mevcut) tek tanrılı inanışa geçmiş, zenginliği ve gücü yardımıyla çevresindeki herkesin bu dine -yahudilik- inancını sağlamıştır. yahudilerin ve daha sonra ortaya çıkan hristiyanların da atası kabul edilen, kuran'da da hz muhammed'in vahiy gelmeden önce iman ettiği söylenen ibrahim belki de üç kutsal kitapta*** görülen sumer etkisinin en temel sebeplerindendir.

    ayrıca bir çok peygamberde hz ibrahimin soyundan gelmiştir.

    şöyle bir ültimatom olabilir mi çivi yazılarında okuduğu cennet cehennem inancı ile birçok tanrı ve putpereslik yerine tek tanrılı bir inancı üretmiş olan ibrahim ve onun soyundan gelenlerin (peygamberlerin )sürdürdüğü ve geliştirdiği bu gelenek dine dönüştürülmüş olabilir mi ?

    bunu bulundukları topluma refah ve adalet sağlamak için yapmış olmaları doğrudur.

    ama insanoğlunun gelişimi göz önüne alındığında bir daha peygaber yani dini geliştirip bir sonraki evreye taşıyacak bir bireyin çıkmamasının sebebi insanoğlunun iletişimi kanıtsal gelişimi ve böyle girişimlerin başarısızlıkla sonuçlandığı ve sonuçlanacağı gerçeğinden olabilir mi ?
    0 ...
  16. 34.
  17. "Her seyin bir yolu vardir, cennet'in yolu da ilimdir."
    0 ...
  18. 35.
  19. Cennet ile cehennem yaratılmış olup, mevcutturlar.
    Adem ile havva aleyhisselamın kıssası ve cenneti mesken tutmaları bir cennetin var olduğuna delirdir. Cennet mevcut olunca, cehennem de mevcuttur, çünkü bunların ayrı olduğu söyleyen yoktur.
    Ayrıca, cennet ile cehennemin hazırlandığı hakkında açık ayetler ve hadisler vardır.
    Cennet hakkında; ( اعدت المتقين ) "müttakiler için hazırlanmıştır. "
    Cehennem hakkında; ( اعدت الكافرين ) "kafirler için hazırlanmıştır" buyurulduğu gibi,. (Ali imran 133'den -bakara 24'den)
    Efendimiz sav allahu tealadan hikaye ettiği hadisi kutsi'de ise;
    " salih kullarım için , hiç bir gözün görmediği, hiç bir kulağın işitmediği ve hiç bir beşer kalbinin hatırlamadığı şeyler hazırlanmıştır." Buyurulduğu gibi.
    5 ...
  20. 36.
  21. 37.
© 2025 uludağ sözlük