mustafa kemal atatürk hakkında pek olumlu düşüncelere sahip olmayan prof. fena tarihçi değil ama mesele atatürk olunca içindekileri kusan isim. bu ve vb konularda kalemini ve dilini bu kadar bilemesine gerek yok.
atatürk'ü sevip sevmemek, fikirlerine katılıp katılmamak öznel bir konudur, kişinin dünya görüşü ve kendi değerlendirmelerine bağlıdır. atatürk kimilerine göre hayli yakışıklı bir insanken bazıları onu çirkin de bulabilir. ancak kalkıp atatürk siyah saçlı, siyah gözlü bir insandı derseniz zırvalamış olursunuz. tıpkı bu örnek gibi siz kalkıp ta atatürk hakkında cemil koçak'ın aşağıda alıntıladığım sözlerini ederseniz ahali sizin bilim adamı kimliğinizden şüphe etmez,bir de akli melekelerinizi sorgular.
yer sabancı üniversitesi,tarih 23 ekim 2010, konuşmacı cemil koçak:
yarbay mustafa'nın ( bu mustafa kemal oluyor ) çanakkale zaferiyle uzak,yakın bir ilgisi yoktur.zafer alman general liman von sanders'e aittir. istanbul hükümeti ve alman general yarbay mustafa'yı 5-10 kişiyi bile yönetmekten aciz bularak gözden uzak kalsın diye gelibolu'ya göndermişti.yarbay mustafa döneminin en yeteneksiz askeriydi.tesadüfler ve şansı yaver gitmeseydi emekli olup kahve köşelerinde sürünüp gidecekti.
ya ilginç olmak istiyor ya da aklını kaybetmiş dediğim sözde bilim adamı.
1956'da izmir'de doğdu. Orta öğrenimini izmir'de tamamladıktan sonra, 1978'de SBF Basın-Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. SBF'de yüksek lisans ve doktora eğitimine devam etti (1978-1980). Âfet inan Tarih Araştırmaları Ödülü'nü kazanan (1990) Türkiye'de Millî Şef Dönemi (1938-1945) yazarın doktora tezidir (1985). Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi doktorasından sonra, 1991 yılında Siyasal ve Sosyal Bilimler doçenti oldu. Abdülhamid'in Mirası (1990) ile Sedat Simavi Vakfı Sosyal Bilimler Ödülü'nü kazanan (1991) Türk-Alman ilişkileri (1923-1939) (1991) adlı araştırmaları yayınlandı. Makaleleri ve kitap tanıtma yazıları, başta Tarih ve Toplum ve Toplumsal Tarih olmak üzere, çeşitli dergilerde yayımlandı. Samet Ağaoğlu'nun Siyasî Günlük; Demokrat Parti'nin Kuruluşu adını taşıyan günlüğünü (1992) ve Haldun Derin'in Çankaya Özel Kalemini Anımsarken (1933-1951) adlı anılarını (1995) yayına hazırladı. Sabancı Üniversitesi tarafından 1998 yılında yayınlanan Birinci Meclis adlı kitabın da editörlüğünü yaptı. 2003 yılında iletişim Yayınları tarafından Umûmî Müfettişlikler (1927-1952) adlı kitabı yayımlandı. Belgelerle Heyeti Mahsusalar kitabı da yine aynı yayınevinden 2005 yılında çıktı. 1984-1999 yılları arasında TÜBiTAK'ta çalışan yazar, halen Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak, yakın dönem siyasî tarihimizle ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.
Atatürk düşmanlarının %90'ı şöyledir: atatürk dönemine desteksiz sallayan, adalet bekçiliğine soyunan, ülkedeki her sorunu 23-50 arasındaki döneme bağlayan,menderes'in tutarsızlıklarına ses etmeyen, geçmişte Fettoş'a tapan, osmanlı'daki kundaktaki çocuğun boğdurulmasını bile onaylayan ve bugünkü haksızlıklara alkış tutan bir insan tipidir.
09.11.09 tarihinde neşe düzel kendisiyle okunmaya değer sürükleyici ve aydınlatıcı bir röportaj yapmıştır. son derece doğru tahliller yapan bir tarihçidir.