cemaat ve akp nin dershane kavgası

entry1 galeri0
    1.
  1. cemaati, gülen bey minberde ajitasyon yaptığı günlerden beri ilgiyle takip ettim. iç dış münasebetlerini bilmem, hafiye değilim ve pek de ilgilendirmiyor. zira gün gelir secaat arz eder.
    hedef kitlesi mütedeyyin kalabalıklar, malum. meramını "din" adamı nezaketiyle, ne şiş yansın ne kebap mantığıyla sürdürdü uzun zaman. o günler malum "aydın" "laik" çevreler zaman zaman en insafsız bir dille eleştirdiler cemaati, gülen beyi. zaman zaman ecevitle olsun, demirelle olsun samimi poz vermesi, hatta 27 şubatın haşarı evladı çevikle diyalogları şaşkınlık yaratsa da eleştiriler eksik olmadı laik aydın cepheden.
    1999 yılının o karmaşık, krizli ortamında yurdu terk etmiştir gülen bey. şubat ayında öcalan içeri, mart 1999 da hoca abd ye. arada bağlantı olduğu için değil, tarih hatırlamaktır kabilinden.
    hocanın abd ye ilticası ve akabinde ak parti oluşumunun arasında da bağ yoktur, gönül ittifak vardır.
    yalnız laik cephe dikkat ederseniz, ak parti ve erdoğan liderliğinin abd de kotarıldığına dair kuvvetli ısrarlı duruşları vardı.
    nasıl abd suriyede ve tabi ki bölgede türkiyenin önünü kesebilmek için iranla anlaşmazlıkları göz ardı etmek pahasına onunla açık diyaloğa girmiş; bölgede türkiye ve iran gibi kadim iki devleti bu güne kadar görülmemiş şekilde karşı karşıya; hasımlaştırmaktan çekinmemiş ise; bu gün de türkiyede gülen üzerinden; türkiyede teşebbüs hürriyeti elden gidiyor demekte, içeride erdoğan karşıtı laik mevzi; cemaat yanında susarak hayırhah tavır almaktadır.
    mavi marmaradan, osloya, geziye, fidana kadar gülen mevzilenmesi içeride ve dışarıda aynı tempoda ilgiyle izlenirken, eski laik dürtülerden eser kalmamış bir fırsatçılıkla pusuya yatılmıştır.
    aslında pusu, bir yandan ekonomideki sağlamlık, öte yandan çözümle at başı giden bölgesel hakimiyet üzerinedir.
    2010 yılından bu yana türkiyede iç muhalefet ve dışarıda rakip devletler alarm halindedir.
    ak partinin imhası planları suya düştüğünden beri, ak partinin temel taşı erdoğan hedeftir. açığa çıksın çıkmasın erdoğana karşı suikast dahil her türden tertip gündemdedir.
    bu tertipin kitle ayağı bir yandan gülen cemaati üzerinden, bir yandan kürt siyasası hareketi üzerinen yapılmak istenmektedir. ve elbette ergenekonun içeriden dışarıdan destekli faili meçhul infazcılarını da unutmamak gerekmektedir.
    geziye müteakip 2013 sonbaharı, gezi benzeri eylemlerle çalkalanacağına dair tevatürle gündemdeydi.
    öyle anlaşılıyor ki, komplonun merkezi beyni bu defa yanlış ata oynamadı. renkli "devrim" senaryosu tutmadı. dolmabahçe başbakanlık ofisine metreler kala bu heves kursakta kalmıştır.
    ahmak solculuğun bi daha ısrarına karşı menfur merkez bu defa daha akıllı bir eyleme imza attı. ben buna iç toksin harekatı diyorum. nitekim deneyimli gazeteci dilipak bey de aylar öncesi benzer operasyonların sinyalini vermişti.
    bu gün dershane, sarı gül, sırrı ve çözümde çözümsüzlük var korosu iş başındadır. ak parti, iktidar günlerinin en muazzam "devşirme" muhalefetiyle karşı karşıyadır. en ufak falso, yılların birikimini berhava eder, türkiye hastalıklı adam günlerine döner.
    velhasılı kelam, biribirinden önemli üç seçimin arefesinde türkiyeye tuzak kurulmuştur. en başında erdoğan ve ekibinin sağ duyulu, yerine göre sert tavrı kadar; kürt siyasi hareketinin alacağı tavır hayati değerdedir.
    şu ana kadar kim ne derse desin devlet, devletin silahlı güçleri ve kürt siyasi hareketinin silahlı güçleri; kimselerin tahmin edemeyeceği bir disiplinle çözüm sürecinde ama hızlı ama ağır, belki zaman zaman durarak ama takdire şayan bir soğuk kanlılıkla ilerlemektedir.
    aslında iç dış güçleri kudurtan da bu esnek tavırdır. gezide denediler olmadı, bu günlerde henüz bağımsız devletin topraklarında süren bir kaostan içeride benzer karmaşanın rüyasındalar, umarım gerçekleşmez. bu rojava hadisesinin inkarı değil çözümün eşiğinde bir sorunun yeniden başa dönülmemesi bağlamında hassasiyettir. hatırlanırsa eski sovyet sınırları içinde baş gösteren hadiselere dair kimi ülke içi güçler benzer tutuma girmişler, mesela azeri topraklarında darbelere bulaştırılmaya çalışılmıştı türkiye.
    evet türkiye son on yılın en bela kriziyle boğuşuyor. selamet, türk kürt halkının sağlam duruşu ve iki taraf siyasetinin becerisine bağlıdır.
    ülkenin kaderi, ülkenin sahibi iki büyük halkın omuzlarındadır. mevlam yar ve yardımcıları olsun.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük