çok saçma ve kendinden beklenmeyen performans. iğrendim. halen o kuantumcularla uğraşmak... haydi verin elinizi evrene haykıralım. 100 ver 500 400 300 150 50 ver karşıya geçecez.
bu ne abi yaa.
görsel olarak güzel olsa da, reklamın iş bankası imajı ile fazla kesişen yanları olmamış. iş bankasına güvenmeye yönelik en ufak bir çağrışım yok. firmanın hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti ve tarihine değinilmek istenirken reklam fazla laubali ve baştan savma olmuş. iş bankası'ndan öte cem yılmaz reklamı gibi olmuş, bunun en büyük sebebi ise cem yılmaz'ın "aynı temalarla ard arda" başka firmaların reklam yüzü olması. yani cem yılmaz'ın reklamlarda her şeye mükemmel demesi algısı...
tabi bu reklam her ne kadar, 88. kuruluş yılı ile ilgili olsa da.
(bkz: bu sefer güldürmedi)
hep güldürecek değil ya diyorlar da iş bankası cem yılmaz'ı insanları güldürme amacından başka bir amaçla o reklamda oynatmadı herhalde. o zaman gitsin kenan ışık'ı oynatsın. onun oyunculuğunun cem yılmaz'dan çok daha iyi olduğuna eminim.
Geçmişi cumhuriyetin kuruluşuna dayanan bir şirket için pek anlamlı olmayan reklam filmi. cem yılmaz'ın hep alaycı haline alışıldığı için, işin ciddiyetinin kavranamadığı gerçek. ayrıca seyredilirken hep cem yılmaz'ın firma ile dalga geçeceği zannedilen bir reklam film olmuş.
Reklam, genel tabiriyle; bir ürünü, bir hizmeti, bir fikri veya bir kuruluşu ön plana çekmeye çalışmak için yapılan duyurular bütünüdür.
Bu reklam, bana göre iş bankasının marka değeri ile uyuşmamaktadır.
Cem Yılmaz, benim zihin algımda, lafı gediğe koyan, altta kalmayan, hafif çakal, parayı espri malzemesi yapmayı çok seven, zeki, kurnaz bir karakter olarak yer almakta. Bu bahsettiğim algı, Cem Yılmaz ın karakteriyle örtüşmeyebilir. Ancak en hafifinden bir tüketici adayi olarak zihnimde şekillenen algıdan bahsediyorum. Biz uyarıcıları ayrı ayrı değil, anlamlı bir bütün olarak görürüz. Resmin bütününe baktığımda kafamda şekillenen yapı bu.
işbankası ise zihin algımda Türkiye'de Cumhuriyet döneminde kurulan ilk özel banka. Sosyal sorumluluk projelerinin bir hayli çok olduğu bir banka. 1956'de Hasan Ali Yücel tarafından kurulan Türkiye iş Bankası Kültür Yayınları, nı kuran bir banka. Elbette ki bir ticari kurum.
şimdi iki ana karakteri yan yana koyalım. Sizin algı ne diyor?
çekim tekniği ve kurgu açısından kesinlikle orjinallikten nasibini alamamış reklam filmidir. zira pek çok örneği Türkiye ve bir çok ülkede farklı markaların reklamlarında kullanılmaktadır.
Kaliteli bir banka reklamıdır. Cem yılmaz denilince akla hemen komedi, gülmek, gülme sorunluluğu... gibi şeyler akla geldiği için umulanı verememiş düşüncesini beyinde oluşturan reklamdır.
benjamin button (yamulmuyorsam) filmindeki geçiş sahnelerine benzettiğim bir kurguyla çekilmiş reklam filmi. cem yılmaz renk katmış. iş bankası reklamları görsel açıdan herzamanki seviyesinde.