komik olmasına komik reklamdır ama komik olmasından çok görsel olarak harikadır. bu kalitede türk filmi bile yok sanıyorum. animasyonlar, dekor, kostümler her şey harika olmuş. birkaç dakikalık reklam olmasına rağmen eminim ki bir ''recep ivedik'' filminden çok daha fazla emek ve para harcanmış.
benjamin button (yamulmuyorsam) filmindeki geçiş sahnelerine benzettiğim bir kurguyla çekilmiş reklam filmi. cem yılmaz renk katmış. iş bankası reklamları görsel açıdan herzamanki seviyesinde.
Kaliteli bir banka reklamıdır. Cem yılmaz denilince akla hemen komedi, gülmek, gülme sorunluluğu... gibi şeyler akla geldiği için umulanı verememiş düşüncesini beyinde oluşturan reklamdır.
çekim tekniği ve kurgu açısından kesinlikle orjinallikten nasibini alamamış reklam filmidir. zira pek çok örneği Türkiye ve bir çok ülkede farklı markaların reklamlarında kullanılmaktadır.
Reklam, genel tabiriyle; bir ürünü, bir hizmeti, bir fikri veya bir kuruluşu ön plana çekmeye çalışmak için yapılan duyurular bütünüdür.
Bu reklam, bana göre iş bankasının marka değeri ile uyuşmamaktadır.
Cem Yılmaz, benim zihin algımda, lafı gediğe koyan, altta kalmayan, hafif çakal, parayı espri malzemesi yapmayı çok seven, zeki, kurnaz bir karakter olarak yer almakta. Bu bahsettiğim algı, Cem Yılmaz ın karakteriyle örtüşmeyebilir. Ancak en hafifinden bir tüketici adayi olarak zihnimde şekillenen algıdan bahsediyorum. Biz uyarıcıları ayrı ayrı değil, anlamlı bir bütün olarak görürüz. Resmin bütününe baktığımda kafamda şekillenen yapı bu.
işbankası ise zihin algımda Türkiye'de Cumhuriyet döneminde kurulan ilk özel banka. Sosyal sorumluluk projelerinin bir hayli çok olduğu bir banka. 1956'de Hasan Ali Yücel tarafından kurulan Türkiye iş Bankası Kültür Yayınları, nı kuran bir banka. Elbette ki bir ticari kurum.
şimdi iki ana karakteri yan yana koyalım. Sizin algı ne diyor?