ne kadar duygusal ve zeki bir adam olduğunu bu yazı ile bir kez daha göstermiştir bize cem adrian. özetlemiş. klavye başında geçen hayatı/hayatları özetlemiş. umarım bu yazı anlaşılır ve bir sonuç doğar. umarım.
cem adrian'ın bir yanlışı var.. türkiye 70 milyon nüfuslu kozmopolit bir ülkedir... bu ülkede her telden insan olacaktır ve sözlükler sadece bunun bir yansımasıdır...
sözlüklerde çok adam akıllı insanlar var... bir de bizim de dışladığımız "troller" var..
onlarla biz bir değiliz..
her düşündüğünü patavatsızca söylemek yanlış evet. ama bu kadar kısıtlama olan bir ülkede insan kısıtlamaları kırınca kendini daha "özgür" hissediyor.
inci sözlük neden bu kadar tuttu sanıyorsunuz?
ha doğru mudur? hayır. ama devletin ve türk toplumunun politikası ne kadar doğru? tartışılır...
cem adrian'ın abartıp, abartılmasıdır.
hayır herkes hayran sana. şahsen benim feysbuk anasayfam bile senin videolarınla dolu (maalesef). ne gerek var böyle işlere?
cem adrian dinlemem, sevmem zira. ama yazıyı bir okudum dedim herhalde arkadaşın ailesi bir soykırıma uğramış. bunu da sözlükçüler yapmış. abartıyorsun cem adrian, abartıyorsun.
bir daha okuyorum yazıyı yine abarttığını görüyorum. hani yazının sonlarına doğru kaddafi gitsin diyeceksin sandım.
sözün özü:
boş adamın boş işi.
ütopyadır.içinde çiçek böcüklerin mutlu mesut yaşadığı bir dünya hayalı, sıradanlığın aslında bir hazine olduğu detayı teoriktir.ama "çok insan" bir yazı,beğendim.
sanatı edirne'nin dışında 5 para etmemesine, evrensel hiçbir tınıyı yakalayamamasına rağmen bu çorak kültür ikliminde ilahlaştırılmak , paraya boğulmak yetmiyor hiçbirisine. daha da fazlasını istiyorlar , eleştirilmez olmak ,sorgulanmamak peşindeler. lokantacı olsa bu yemek neden tuzsuz ya da pilav neden lapa demiyeceğiz,doktor olsa hastamızı yanlış tedavi ettin demeyeceğiz. sorgusuz,sualsiz,rekabetsiz tüketeceğiz hepsini. azıcık yeteneğinle orantısız gelirinin ve şöhretinin bedeli bu ...
işine gelmiyorsa bırak başka iş yap.
not : cem adrian'a özel almayın futbolcu,şarkıcı,ressam ya da başka bir şöhret modelinden ekmek yiyen esnafın tamamına lafım.
ne kadar oda tv sahipleri tutuklanmış olsalar da ülkemizde basın-yayın özgürlüğü ve hatta yazma-çizme özgürlüğü vardır hala.
hıncal uluç vardır mesela merhum defne joy foster hakkında atıp tutan kesimle gaza gelmiş ve arkasında bıraktığı 2 yaşındaki oğlunu ya da mağdur edilen, acısını yaşayamayan şoktaki eşini düşünmeden ağzına ve aklına geleni yazmıştır.
yıllar sonra o çocuk büyüdüğünde kayıtlara geçen bu yazıyı okuyabileceğini hiç düşünmüş müdür mesela? ayrıca hıncal uluç'a nedir?
neyse konu dağıldı. cem adrian ibnedir, gaydir falan. desinler, dursunlar. adam çift cinsiyetli olsun varsın. biz şarkılarını beğenirken, böyle yazılarını hayranlıkla okurken; niye umrumuzda olsun ki?
çok güzel noktalara değinmiştir yazısında.
bu yazısının bu kadar geç keşfedilmesi de şaşırttı beni ayrıca. **
bir kere daha hayran bırakmıştır kendini bana bu yazısıyla.
"hiçbir beni sevenin, beni savunmak için hayatından zaman harcamamasını..dilerim." demiş ama gel de savunma.
ilahlaştırmak değil ama iyi yazıyor adam işte, iyi yazıyor.
dolaylı yazılmış ilginç bir ifade biçimidir. burdan cem adriana sesleniyorum:
sevgili cem adrian, bir müzik öğretmeni adayı olarak senin söylediğin her canlı şarkıda utanç duyuyorum. detonelerini sayamıyorum. falset yöntemi ile çıkardığın sesleri şuan türkiyede yapabilecek binlerce şarkıcı arkadaşlarımız var, farklı değilsin. pek bir şey değilsin.
cem adrian'ın sözlükçüleri kaale aldığını belirten yazıdır. ki bizi kaale aldığını pek sanmam, incicilere ya da ekşicilere yazmıştır. sonuçta ne biz ne itücüler o kadar popüler değiliz. sad but true.
yeni gördüm bu yazıyı. cem adrian ismini ilk ne zaman duydum bilmiyorum ancak, yeni yeni kendisi hakkında bir şeyler öğrenmek için çabalamaya başladım. 1 gününü doldurmadı yani bu yenilik.
güzel düşünceleri var ancak katılmadığım düşünceleri de var. doğaldır.
bu hayatta iki türlü insan vardır. zannettiğimiz gibi sağcı solcu, fenerli galatasaraylı, beşiktaşlı bursalı değil. iyi ve kötü. ve bu iyi ile kötünün algoritmik olarak alt başlıkları vardır. bu alt başlıklardan birisi kişi müslüman mı değil mi? müslümansa nasıl bir müslüman, değilse neden müslüman değil ve nasıl bir insan. farz-ı misal tabi. sonra ilmin ve iletişim imkanlarının ilerlemesiyle ve algoritmik bilginin el harezmi sayesinde genişleyip yayılmasıyla birlikte, gerek yapılan yayınlarla, gerek üretilen farklı alanlarda çalışmalarla insan varlığının bazı konularda algoritmik sırasının değişmesi gerekiyordu. işte bunun ortaya çıkardığı sonuç olarak insanlar bugün daha fazla dünyevi çıkarlarını gözetir. saygılar dilerim.