ünlü bir şemsiye markası. hatta türkiye'deki en büyük şemsiye firması. firma sahibi celal birsen, 11 yaşında ilkokulu bitirip sultanhamam piyasasına girmiş. günde 18 saat çalışırmış. tahtakale ve mahmutpaşa'da iki şemsiye sermaye ile işportacılık yaparak başladığı serüvene yıllık 1 milyon üretim kapasitesi, 17 milyon dolarlık (yaklaşık 23.5 trilyon lira) cirosu ve 18 ülkeye ihracat yapan bir markaya dönüşerek devam ediyor.
bir tane alınıp yıllarca şemsiye sıkıntısı çektirmeyen, şemsiyeliği hakkıyla yapan şemsiye markası.
nedir o üflesen kırılan, ters düz olan şemsiyeler. insanı strese sokarlar.
işportada şemsiye satışıyla başlamış. artık pazarın yüzde 90ına hakim. önce tekin şemsiye adı altında ürün satmaya başlamış tabi kendi üretimine geçince celal birsen adını kullanır ve satışlar rahatlar. herkes yağmur şemsiyesi olarak bilse de cirosunun sadece yüzde 8ini oluşturuyor bu. geri kalan yüzde 92 lik kısmı ise birçok büyük firmalara *yaptıkları güneş şemsiyesi üretiminden elde ediyor.
kendileri için bir reklam yaptım, sonra da şirketi aradım. reklam ve pazarlama bölümündeki bayan, "terbiyesiz" deyip, yüzüme kapattı telefonu.reklamdan bir bukle:
battığını yeni öğrendiğim ve ciddi olarak üzüldüğüm firmadır. 2006-2009 yıllarında birlikte çalışmışlığımız vardır. Babasının trafik kazasında ölmesinden sonra oğlunun tüm piyasa yürütüp yürütemeyeceğini merak ediyordu. Olmadı maalesef.
Bu sadece birsen ailesi için değil, türkiye için de büyük bir kayıptır. bildiğim kadarıyla yerli şemsiye üretimi yapıp dünya çapında isim yapabilmiş ve sadece bu alanda uzmanlaşmış başka firma yok. Genellikle çin piyasa lideri konumda.
Üzülüyorum be sözlük, yılların emeğinin bir anda buhar olmasına üzülüyorum. O şirketi Celal bey ile birlikte tırnaklarıyla kazıya kazıya bugünlere getirmiş emektar işçilerin yitirilen emeklerine içerliyorum.
Ünlü bir şemsiye markası olduğu doğrudur, bakım tutum mevzusunda yardım da ederler ilgilidirler fakat sağlam bir şemsiyede olmayacak sorunlar verir. Parasına değer mi tartışılır.