bilumum sözlüklerde hakkında tek kelime olumlu yorum okumadığım, 4 senelik öss çilesinin sonunda sürpriz bir şekilde kazandığım, hayatımı yeniden sorgulamama sebep olan okul. orayı gören arkadaşlarım da pek iyi konuşmadılar hani...
bu kadar cani eleştrilere rağmen yerleşmek istediğim üniversite.
yıllar sonra gelen düzeltme: okul terkedilmiştir. Başlarım böyle okula. pardon, okul mu dedim? özür dilerim; ahır demek istemiştim. hüso karakaya'lı salağının kurduğu ve kendisinin otlandığı ahır.
kampüs sistemi olmayan, manisa'nın hemen her ilçesine dağılmış, ana bölümlerin dahi manisa merkeze bağlı farklı yerlerde bulunduğu üniversitedir, üniversitemdir.
Manisa merkez'e 4 saat 30 dakika mesafedeki Demirci ilçesinde bulunan eğitim fakültesi ile ilgili şahane de bir efsanesi vardır. Şöyle ki:
Bir baba demirci eğitim fakültesi sınıf öğretmenliğini kazanan kızı ile manisa'ya gelir, otobüsten manisa otogarının karşısındaki benzincinin önünde iner, hemen orada bulunan taksiye bine ve "çek demirci" 'ye der, taksici adama bakar, "abi ben çekerimde sen taksimetrenin yazdığını ödeyemezsin" der. Adam çaresiz karşıya otogar'a gider ve iki saatte bir kalkmakta olan demirci otobüslerine biner.
kuruluşunun 15. yılı olması sebebiyle düzenlenen etkinliklerle bizi lan keşke canlı canlı dinleyebilsek diyeceğimiz şarkıcılarla veya gruplarla buluşturan üniversite. mor ve ötesi'nden sonra nev geliyor kıytırık dediğimiz okulumuza. hadi bakalım gelecek aylarda ise şebnem ferah istiyorum ona göre.
Etkinlik adına hiçbir varlığı olmayan, öğrencilerin bir çoğunun okuduğu liseden bile daha kötü olduğunu düşündüğü, 4 yılımı yollarında çürüttüğüm okulumsu. Adına çok uygun, feci bayıyor.
demirci denilen dağbaşında eğitim fakültesi olan bir üniversitedir.öss tercih formunu iyi incelemeyen öğrenci arkadaşların manisa merkez sanıp, sınav sonuç belgesi ellerine geçtiği an, araştırdıklarında nasıl lanet bir yere düştüklerini anladıkları,merkeze üç buçuk saat uzaklıklıktaki; türkiyede ilçede tek dört yıllık fakülteye sahip üniversitedir.
kaza ile tercih edenler, yazmak gafletine henüz düşmeyenlere duyursun.sakın yazmayın ki sonra pişman olmayın.
muradiye ve uncubozköy kampüsleri* dağın yamaçlarında olan, ilk günü çoğu kişinin hay ben böyle üniversitenin ..., böyle şehrin ..., böyle puanın ..., böyle bölümün ... diye saydırdıkları üniversitedir. izmir'den gelen öğrenciler için işkencenin boyutları daha büyüktür. manisa seyahat adlı nadide otobüs şirketinin öğrencileri soymaya çalışması, medeniyetten gelip dağ taşta en az 4 sene geçirme ihtimali ve de her sabah gelirken ege üniversitesinin önünden geçmek başlı başına cinnet sebebidir.
aman ha diyorum sakın bir salaklık yapıp üniversiteyi ve ortamı görmeden tercih yapmayın. sonra o güzelim üniversite yıllarınız zehir olmasın sizlere. **
iktisadi ve idari bilimler fakültesi manisa'nın girişinde bulunan, koskoca(!) arazide tek bir kafesi bulunan (kafe suretinde düğün salonu) manisa'nın ve ülkemizin güzide üniversitelerinden.
manisa nın üniversitesi.iktisat fakultesinin efsane hocaları, arap celal ve karakayalı dır. celal bırakmış olmalı, karakayalının tuyosu ise dersi çok bilmek değildir. dersi nasıl yorumladığınızdır. keynesyen yorumlamak gerekir.
cbü'lüler ege ünv.'de yaz okulunda:
(kostüm olarak deniz şortu,parmak arası terlik(deniz kumlu),t-şhört)
cbü'lü : abi bu ne ya,çeşmeden buraya sınav için gelinir mi...zaten çok içmişim,hala dünyam dönüyo...
cbü'lü kanka : abi cidden ya,bi de boşuboşuna geldik ona yanıyom,hani şimdi beach'de eğlenmek vardı.
(egeliler bankların üzerinde hala çalışmaktadır.)
sınav başlar(ilk on dakika):
cbü'lü : hocam bakar mısınız,ne zaman çıkabiliriz acaba?
(hoca bi öğrenciyi süzer)
hoca : sen cbü'lümüsün yavrum?
cbü'lü :evet hocam.
hoca : çık dışarı çocuğum!!!*
gelmesi, gitmesi,sabuncuelini aşması,muradiye denilen ilkel toprakları geçmesi,gediz'i geride bırakması gibi birtakım zorlukları atlattıktan sonra tam okula ulaştım diyorsun ki;bir de bakmışsın okul gözden kaybolmuş.okul diyorum çünkü muradiye kampüsü cbü'nün ana kampüsü olmasına karşılık yalnızca 3 binadan oluşuyor.anlayacağınız pek kampüs havası yok.ama nedense orada okuyan öğrenciler bir türlü oradan vazgeçemez ve kolay kolay kimse 4 yılda mezun olup gitmez.çünkü her yönüyle zorlayıcı şartlara sahip olan bu üniversitenin bir o kadar da tembel öğrencileri vardır.bi kere %80'i izmirlidir.bu tembellik için iyi bir mazeret olsa gerek
ayrıca 3 bina şeklinde bahsettiğim için ufak bir ünv. zannetmeyin.Manisa merkez,Uncubozköy,Muradiye,Demirci,Salihli,Akhisar vs. ilçelerinde kampüsleri bulunan ülkemin büyük ve nadide üniversitelerinden birisidir.*
Manisa da önce sehir merkezinde Spor Akademisinin yaninda basladigimiz daha sonra, Muradiye isimli kasabasinin tepelerinde ögrencilerin medeniyetle olan baglantisini koparmak amaciyla kendi "kampus" üne tasinmis olan üniversite. Manisa nin pekcok ilcesinde yüksekokullari bulunmaktadir. 1992 yilinda Izmir Dokuz Eylül Universitesinden ayrilarak,bagimsizligini ilan etmis ve Ögrencilerinin cogu Izmir den gelen üniversitemiz..