ego yumağı akademisyenleri, tek fabrika üretimi gibi olan idarecileri, devasa büyüklükte ki rektörlük binasında ne yaptığı belirsiz memurları, çoğunluğu şımarık öğrencileri ile yeni türkiye'nin üniversitelerinden sadece biri.
mühendislik okuduğum için gözlemlerim genelde mühendisliğin ikamet ettiği kampüse yönelik olacak çünkü sağlık kampüsünde daha önce hiç bulunmadım.
1- izmir'e ulaşım açısından müthiş yakınlıkta bir üniversite. her ne kadar manisa'da olsa da . 30-35 dakikalık bir araç mesafesi. zaten çoğu insan izmir'den geliyor okumaya.
2- sağlık kampüsü manisa'nın çıkışında yer alıyor(tam çıkışı da sayılmaz aslında. izmir yolu üzerinde diyelim) , ulaşımı oldukça kolay. 2-8-11-21-22 ve daha hatırlayamadım birçok otobüs gider sağlık kampüsüne. şimdi gel gelelim oyunun expert moduna. mühendislik, fen-edebiyat, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri kampüsü ise muradiye denen , manisa şehir merkezinden otobüs ile 25-30 dakikada varılabilen bir beldede yer alıyor. kampüs yine bildiğimiz gibi dağa inşa edilmiş. doğayla iç içe olmaktı galiba amaç hehe .
3- muradiye kampüsü sürekli gelişim halinde. önceden köy üzerinden ulaşım sağlanıyormuş ulen. ineklerin mööölediğine dair elimizde kayıtlar var. şimdi çift şeritli geniş yol yaptılar . çevre düzenlemesi falan oluyormuş 3-4 senedir.
4- önceden manisa üzerinden kampüse otobüs falan yokmuş . özel servisler ile ulaşım sağlanıyormuş. şimdi 21 ve 22 numara muradiye kampüsüne kadar götürüyor , bak bu süper. tek sıkıntı yolun fazla uzun olması. geçen sene tek bir ders için 40 dakika yol gidiyordum. ders 30 dakika sürüyordu. dizi falan indirin telefona otobüste rahat bitirirsiniz 10 sezon .
5- 2017'de yeni mühendislik ve iib binaları yapıldı. eski binalar artık kullanılmıyor.
6- ceypark diye bir mekan var , en klasiğinden . bildiğin avm - fun center işte. 1 tane yemekhanesi var , yüzme havuzu , kapalı spor salonu , outside basketbol sahası , ana kampüs olduğu için rektörlük binası , çok da büyük sayılmayacak hatta küçük denilebilecek bir de kütüphane var. en son restore ediyorlardı kütüphaneyi inşallah bir şeye benzemiştir :d .
7- kyk yurdu gözlemlerime ve işittiklerime göre iyi gibi duruyor. yemekleri falan güzel diyorlardı. yalnız interneti bok gibiymiş , şaşırdık mı hayır.
8- 1 haftalık ölçümlerime göre ortalama internet hızı 22.19 mb/s . Yani steam'den 13 GB'lık bir oyunu 15 dakika içinde indirmeye olanak sağlıyor. dünyanın en gereksiz bilgisiydi evet biliyorum .
9- öğrenci işlerinde çalışanların hepsi gerizekalı ve suratsız. yine şaşırmadık .
10- 5-6 blok kadar toki inşa edilmiş kampüsün dağlık kısmına. kirası cartı curtu nedir bilemiyorum .
11- besyo okunmak için gelinir mi gelinir. besyo kampüsü yine şehir çıkışında sayılır , yeni otogara yakın bir yerde.
12- valla şimdi eğitimini de çok gömmek istemiyorum ama bizim bölümde hocalar slayttan okuyup okuyup geçiyorlardı . diğer bölümleri bilemiyorum yani. hocaların cv'sine baktığınızda çoğunun dokuz eylül veya ege üniveritesinden gelme olduğunu görürsünüz. bu iyi bir haber.
13- manisa'da kyk yurtları hariç özel erkek yurdu neredeyse yok . resmen saçmalık. sadece 1 tane var , şimdi reklam olmasın adında rezidans kelimesi geçiyor. kız yurdu ise her yerde var .
valla daha sonra devam edeceğim şimdilik aklıma gelenler bunlardı . aklıma geldikçe editlerim.
okulum olur kendileri. halkında birkaç kelime etmek hakkımızdır.
üniversite manisa olmasına ragmen izmire yakınlığı sebei ile ( özellikle sabuncubeli tuneli açıldıktan sonra ) okulun yarısından fazlası izmirlidir. ıibf fakültesi geçen seneye kadar izmir girişindeydi. bozköy yerleşkesi olarak gecer. simdi muradiye denen bir yere taşındı. tabiki türkiye de her üniversite dağ başında olur ilkesini incitmemek icin tabiri yerindeyse dag başına taşındı. biz bozkoy e laf ederdik kiymetini bilmemişiz. (altigeni bilen bilir).
ızmirden gelip gidenler için özel servisler var belirli noktalardan kalkan. ama öğrenciler 1. sinifta servis kullanir ikinci sınıfta otostopcuogullarina gecis yapar.
çok kaliteli hocaları vardır ; cengiz yilmaz( defalarca kalsakta) mahmut kargın, koray hoca, huseyin hoca, tuncer hoca gibi...
Mezun olduğum üniversite. Hala diplomamı almadım. Hala manisaya gitmemekte ısrarcıyım. Gerçi orada gençliğimin en güzel zamanları geçti. Manisayı değil de üniversiteyi çok özlüyorum. Öğrenciliği çok seviyordum. Hayatının en uzun tatili düşünsene.
Gelelim üniversite ve şehir hakkında bilgi vermeye. Muradiye kampüsü en son bıraktığımda gelişmekteydi. Sanırım rektörlüğü de muradiyeye taşıdılar. Ulaşım benim zamanımda çok büyük problemdi. Ring seferleri düzenleniyordu sonradan onu da kaldırdılar. Tekel haline gelen minibüslerle merkez ve kampüs arasında ulaşım sağlanıyordu. Şimdi nasıldır bilemiyorum. Kaliteli öğretim üyelerinin yanında kaliteden yoksunları da vardır. Düşünün, hiç ders çalışmadan dereceyle bitirmeme rağmen bana 100 veren hocayı anlamakta zorluk çekiyordum. Sırf tezimi cilt yerine kitap şeklinde sundum diye içeriğini okumadan 100 vermişti. Oysa hepsi copy paste yapılan bir çalışmaydı. En son mühendislik fakültesi özelleşmemişti. Sanırım şimdiye o da özelleşmiştir. Ucuz tostları oradan yerdik. iibf ve tıp uncubozköy kampüsündeydi. Besyosu da merkezdeydi. Muradiye kampüsteki devlet yurdu kesinlikle otel konforundaydı. Manisa güzel nadide bir şehir. insanları için aynı şey söylenmese de yine de güzel bir anadolu şehri. Samimiyet olmamalı insanlarıyla kesinlikle. Ne kadar küçük bir şehir de olsa delisiyle meşhur bir şehir. Temkinli gitmekte fayda var. ilk burger king geldiğinde gözlerimize inanamamıştık. Büyük olaydı bizler için. Şimdi kim bilir neler olmuştur manisada. Hey gidi günler hey.
mezuniyete bir ay kala okul senatosunu kararı ile öğrencilerin başka okullardan yaz okulunda ders alma haklarının kaldırılması kararı alan üniversite. zaten okulun kendisi yaz okulu açmıyor bu karar ile bir ders için bir senesi giden çok insan var. destek vermek isteyen olursa imza kampanyası başlatıldı. cbü yaz okulu boykot
Fakultelerini arastiripta gelin gelecek olanlar. Mesela fen edebiyat muradiyededir (bir köy), egitim demircidedir(baska bir köy). Sonra hayal kirikligi yasamayin. Swh.
manisada 1992de ege ve 9 eylulden ayrilarak kurulan universitedir. ege bolgesinin 3. buyuk universitesidir. totalde 40bin kadar ogrencisi vardir. ilcelerde meslek yuksek okulu bulunur. merkezde besyo vardir ve turkiye' nin en kalitesi besyo lari icindedir. muradiye kampus ve uncubozkoy kampusleri vardir. kampus icinde sosyal tesisleri vardir. her fakultesi mevcuttur ve adini duyuran köklü buyuk bir universitedir. izmire yakin olmasi avantajdir ve gunluk gidis gelis yapilabilir. bu nedenle puanlari yuksektir. uncubozkoy kampusu -ı zmir
bornovaya 25km- 15 dakikadir ve ulasimi saglayan servis sirketleri mevcuttur.
bu sene kazandığım üniversite. gidip gördüğümde tam bi hayal kırıklığı. fakülteleri çok dağınık ve şansıma benimki merkezden 30 dk uzaklıkta. okulu gördüğümden beri hala kendime, o tercihi yapan elime sövüyorum.