arapça'da g harfi yoktur. onun yerine c harfi "cim" kullanılır. yani "güneş" yazmak isterseniz "cüneş" olarak yazarsınız. "gemi" yazmak isterseniz "cemi" yazarsınız.
bu ön bilgi ile gabriel kelimesi ile cebrail kelimesi arasındaki ilişkiye bakalım. arapça "gabriel" yazmak isteyelim. mecburen "cabriel" diye yazacağız. fakat cim harfi ince bir harftir ve sesli harf olmayan arapçada mecburen "cebriel" yazmamız gerekir. eğer cim ve elif ile yazarsak bu sefer uzatmalı bir hece yani "caa" yı elde ederiz. caaber, caafer gibi.
zamanla bu yazımın arap yarım adası içinde değişerek cebrail, cibrail, cibril gibi formatlara girse de aslı "gabriel" isimli melektir.
arkadaşım madem düzensizliğin önüne geçilmek isteniyor ne diye bu melek gelip bir tek muhammed'e görünüyor. gelsin herkese görünsün millet altına sıçar zaten. "domal" dese herkes sıraya geçer. haksızlıklar, hainlikler ortadan kalkar.
allah düzeni sağlamak için neden bir insanı görevlendiriyor? direk melekleriyle işi halledemez mi? gel gelelim allah'ın düzen sağlamaya ihtiyacı mı var? zaten kendi kurduğu düzen değil mi? zaten geleceği göremiyor mu? siz neyin hesabını yapıyorsunuz lan?
hadi ateyizler açıklama bekliyorum. şakirtlerin kafası basmaz bu açıklamaları yapmaya.
kendi suretinde sadece peygamberimiz hz muhammed (s.a.s.) e 2kez olmak üzere görünmüştür .
sadece bi ayağının dahi ufka ulaştığı , o derece devasa olduğu söylenir .
öyle ki peygamber efendimiz cebrail i ilk kez kendi suretinde gördüğünde bayılmıştır .