teyzeme telefonundakileri bilgisayarla yazarken boşluk yetmeyince "ters çevir öyle yazmaya devam etsin; arkalı önlü nasılsa" dedirten bilgi hafızasıdır.
şaka bir yana neden olmasın çift taraflı cd diye düşündürtmemiş değildir bana.
1982 yılında Norio Ogha tarafından geliştirilmiş sayısal optik veri saklama ortamıdır. Türkiye'de yayınlanan ilk müzik CD'si ise 1988'de piyasaya çıkan Gülden Karaböcek'in "Bir Mucize Allah'ım" adlı albümüdür.
ingilizce "compact disc" teriminin kısaltmasıdır. çeşitli türleri vardır. bunlardan biri cd-rom yani "compact disc - read only memory"dir. üzerine sadece üretim aşamasında iken veri yazılır ve sonrasında sadece veri üzerinden okunur. sistemi plakla aynıdır. tepecik ve düzlükler ile veri yazılır. diğeri cd-recordable türüdür. cd üretildikten sonra üzerine kullanıcı tarafından yine bir kerelik veri yazılabilir. ancak bunun üzerinde veri saklama işi özel boyalarla yapılır. belli dalga boyundaki ışın bu ortam üzerindeki boyaya etki ederek rengini değiştirir. bu şekilde dijital veri kodlanır. bir diğeri de cd-rewritable türüdür. bunlar da yine boya sistemiyle çalışır ancak kullanılan ışına bağlı olarak okuma silme ve yazma işlemleri yapılabilir. yazarken kimyası değişen boya silme modunda gelen ışınla birlikte tekrar eski haline döner.
compact disc. küçük, taşınabilir, yuvarlak boyutlarda , elektronik kayıt, yedekleme, ses video saklamak ve bilgisayar verilerini
sayısal bir formatta saklayabilen, optik medyadır.
instagram da yakışıklı erkekleri (bkz: serdarortacbestesi) ekleyip daha sonra mesaj ile taciz eden yuvarlaklardır.
edit:tüm sosyal medyayı kullanıyor kırıklar.
Bir zamanlar arkadaşlarla çarşıya inip korku filmi cd leri alırdık. Vcd ye takınca ilk önce diğer korku filmi reklamları çıkardı korkunçlu bir sesli adam olurdu her defasında. Ne günlerdi be. Kanka alıyoruz bunu da hee haftaya derdik.