kaşığı çıkarmayı unutanların veya kaşığın çaya ayrı bir tat kattığını düşünenlerin gerçekleştirdiği eylem. başta içen insan olmak üzere, izleyenleri de germesi beklenir.
kaşığı çıkarıp rahat rahat içmek varken, içerken bir de onunla mücadele vermek, üstüne, galip gelmeye çalışmak gerekir. ayrıca gözü de her türlü yorar.
bir insan o şekilde nasıl rahat çay içer hala anlayamdığım durumdur. sanki göze girecektir o kaşık. ne ben içebilirim ne de yanımda o şekilde çay içilmesine müsade ederim. ciddi anlamda çok rahatsız edici bir durumdur benim için ve çıkarttırırım o kaşığı.*
bazı insanların çaylarını, içindeki kaşığı işaret parmağıyla bardağın diğer tarafına ittirmek suretiyle içmek gibi bir fantezileri vardır. bu anlamsız karşılanmamalıdır zira bu insanlar çayı bu şekilde içmekten haz duyarlar. *
kaşığın bir sağa bir sola kaymasıyla hem içeni hem de izleyeni rahatsız eden bir olay. çaydan yudum almadan önce çay kaşığı bardaktan çıkarılır, bardağın kenarına tın tın vurulup çay tabağına yaslatılır. ondan sonra değmeyin güzel bir şekilde demlenmiş çayın keyfine.
çayın tadının bozulmasını sağlayan olaydır. metal ile daha uzun süre temas eden çay her an daha çok tadının orjinalliğini yitirir. kaşık buruna girebilir yada dudağın kenarına batabilir. risklidir bu sebepten.
anadoluda gayet olağan bir durumdur. Kendi gözlemlerim sonucunda bizim memleketteki insanların çok büyük bir bölümü çayını bu şekilde içmektedir. Eller tarlada çalışmaktan 20 cm kalınlığında nasır kaplı olduğundan hayatta yanmaz, bu yüzden bardak komple avuçlanır, sağ işaret parmağı ile kaşık bardak gövdesine bastırılarak göze girmesine engel olunur. hüüüüüp diye 2 büyük yudumda bir bardak çay bitirilir.
kaşığı çay bardağının içinden alıp bir kenara koymanın çok da zor bir iş olmamasına karşın bazılarının -demek ki karizmatik göründüklerini falan düşünerek- yapmayı sürdürdükleri şeydir. çaylarını böyle içenlerin bardak tutan ellerinin işaret parmakları genelde çay kaşığının sapını * gözden uzak tutma görevine tahsis edilir.
çay kaşığı sorununun çözümü basittir
çay bardağını kavradığımız elin baş parmağıyla çay kaşığı sabitlenir.
eğer ki çay kaşığı çöpe atılmaması gereken bir malzemeden üretilmişse ve çay kaşığını koyacak bir zemin bulamıyorsak zaruriyetten dolayı çay çay kaşığı içindeyken içilir.eğer çay bardağının tabağını koyacak bir zemin bulduysak çay kaşığı çay bardağının tabağına yaslanır.