bunun içmesi dert gibi görünsede, asıl arıza durum çay bardağına damacanadan su doldurabilmektedir. kader ki insana su bardağı bırakmayacak gibi cilvelere hasıl ise o mutfakta yeri gelir sürahide olmaz, damacana da son dört ** parmaklık mesafede su kalır, al sana curcuna. bir bardak mideye üç bardak yere denklemiyle kafaya da takılmaması gereken bir durumdur.
sizin aida ki halk arasında ajda denilen bardaklardan haberiniz yok galiba. mübarek bardak kupa hükmüne yer tutar .tanım: ince belden vazgeçemeyenlerin su içme biçimi .
ortada içecek su bardağı kalmamışsa yapılabilecek en mantıklı şeydir. üstelik çok susamış biri için çay bardağı olması bir sorun teşkil etmez zira susuzluğunu gidermek için bardağı defalarca dolduracaktır. ha çay bardağı ha su bardağı ha tas. önemli olan suyun mideye inip inmemesidir.
idrak etme konusunda ciddi sıkıntılar yaşamama neden olan bir görgüsüz davranış biçimi. bardaklar kendi aralarında bilmem kaç gruba ayrılırken bu eylemi yapanın o anda ki zekası kaç parçaya bölünüyor dersiziniz?. bahanesinin ne olduğunu dinlemeksizin eylem içinde ki özneye hayvan muamelesi yapılmasının kaçınılmaz olduğu bir durumdan söz ediyorum.
evde ki bütün su bardakları kirli, yıkanmamış olabilir. çay bardağı ile su ihtiyacı zaten dört ya da beş yada daha fazla kerede karşılanabilir. bu deli saçması hareketi hayatım boyunca yapmadım. yapan denyolara denk geldiğimde ise onları ağır bir dille eleştirdim. mazeretleri hep yıkanmamış bardaklar ya da acele işleri olduğu için ayakkabı ile girdiği mutfakta seri bir şekilde çay bardağı ile su içerken ağzının kenarından su damlacıkları mutfak fayanslarını ıslatırken ''yovv acelem var kikiki ben daha ne yapayım'' olmuştur. taki itharlarımla kafasına kaynar suları dökene kadar. su bardağı üreten, satan ve işi su bardağı olan bir zümreye hakaret olarak nitelendirdiğim bu patavatsızlık yakında farklı alanlarda farklı materyaller ile amaç dışı varyasyonların çoğalabileceğini hissettirirken bana da bu denyolara nerde nasıl davranılmasını öğretmeyi şart koştu.