özelliklerinin bir kısmının hala çözülememiş olmasına rahmen (standart sapma hesaplayabildiğine dair dedikodular vardır) kullanım kolaylığı ve her yerde bulunabilmesi ile mühendislik öğrencilerinin vazgeçilmezidir.
matematik bölümünde okumuş biri olarak ders olarak baktığımızda aldığım fizik dersleri dışında kapsamlı olarak kullanamamış olmakla birlikte derslerden ziyade fiş tutarlarını toplamama daha çok faydası dokunmuş cihaz.
15 ytl'lik makul fiyati* sayesinde mühendislik ögrencilerinin eli ayagi olmayi basarmis hesap makinesi. cok bilinmeyenli denklemleri cözebildigi de rivayet ediliyor ama becerebileni görmedim.
kartezyen diyagramdan fazör diyagrama geçiş işlemi 2 dakikalık bir iş iken bu makinadaki pol ve rec özelliklerini keşfetmemle birlikte 2 saniyeye inmiştir. elektrik hesaplarındaki fazör denklemlerinde ortalama 7 - 8 defa fazör geçişi yapıldığı düşünülürse sınavlarda yaptırdığı zaman tasarrufu harika boyutlara ulaşmaktadır. ayrıca doğrudur standarta sapma, varyans gibi istatistik hesaplarını da yapmaktadır. kendisi en iyi arkadaşlarımdan birisidir.
Fizik, matematik, istatistik, diferansiyel, akışkanlar mekaniği ve termodinamik gibi hayati dersleri geçmemi sağlamış; onunla ne zaman sınava girsem tüm Japonya ellerinde japonya ve türkiye bayraklarıyla beni destekliyormuş gibi hissetmemi sağlamıştır ayrıca.
Hafızasına neredeyse her formülün kaydedilebildiği, böylece * kopyaya ihtiyaç duyurmayan; bu özelliği çok fazla öğrenci ve neredeyse hiç bir hoca tarafından bilinmeyen icat.
Bi boka yaramayan makine. iktisat sınavında hesap makinesini serbest bıraktılar, ben de mühendis bi arkadaştan ödünç aldım. Amk bi süre sonra hata verdi hesaplamalarda ağzıma sıçtı resmen sınavda. içine edeyim öyle makinenin.