günümüzün türk filozofu olarak gördüğüm kişi. çok bilgili bir araştırmacı. hoca olarak gezen çok insanı 10'a 15'e katlar. fethullahı falan.
edit: şöyle karşılıklı çay içip en azından 10 dakika sohbet etmeyi isterdim, takdir edilesi insan. kafama takılan bazı noktaları bu ülkede sorabileceğim tek insan olduğunu düşünüyorum.
türkiyede felsefenin naturalizmden kurtulmasındaki en büyük isimdir belkide.
matematik ve fizikten anlıyor olmasına kafayı takanlar ise ayrıca garip! he sen teolojik manada herşeye hayır dersen zaten dinlesen de okusanda fikriyatında bir değişiklik olmayacaktır.
evrimin sadece darwinci ve ateist bir görüş olmadığını ve islamiyetinde evrimin her manada karşısında olmadığını izah ediyor adam. aksi görüş belirtmek savlarını çürütmek konusunda tartıştığı insanlara bilgisi ile cevaplarını sunuyor.
e senin bilimden anladığın ne peki? felsefe bilim değil demiyordun daah evvel. şimdi bu adam teoljik manada felsefeden bahsettiğinde neden çamur atıyorsun?
niteliksiz akademisyenlere, bir şeyler bildiğini zanneden ama aslında papağan gibi ezberleyip öten cahillere ayar vermesiyle akıl ve irade sahibi her insanın ilgisini çekebilecek felsefeci-bilim insanı. inanılmaz donanımlı, bunun yanında bildiklerini mükemmel bir şekilde ifade ederek tartışmalarda karşı tarafı yerin dibine sokar. tartışmalarını dikkatli izlemek lazımdır caner taslaman ın. zira 2 saatlik bir tartışmada karşı taraf tutarsızlıklar içinde boğulurken caner taslaman tutarlılıktan zerre ödün vermez. doğruyu savunur; hem de en doğru şekilde. bu yüzden batıldan arınmış, bilimle ve felsefeyle iç içe bir şekilde islamiyeti anlamak için kendisi yakından takip edilmelidir.
Sizi yeni yeni tanıyorum, genel manada islam ı daha iyi tanıtma ve din-bilim ilişkisini doğru kurma konusundaki çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum.
Yalnız dikkatimi celbeden bir husus var; Kur'an'a vurgu yaparken,sadece Kur'an'ı baz alalım derken,peygamberi ve hadisleri fazlasıyla ihmal etmiyor musunuz? Hayatının hemen her anı kayıt altına alınmışken, Kur'an'ı tatbikte elimizdeki en iyi örnek olan peygamber(sav) a neden bu kadar az vurgu yapıyorsunuz? Hadisleri sırf aralarında mevzu olanlar var diye tamamıyla ötelediğinizi ve Kuran a Kuran'dan açıklama getirirken sırf bu nedenle noksan kaldığınızı düşünmüyor musunuz? Ben öyle düşünüyorum. Bence hadis metodolojisini ve hadis ilmini incelerseniz,kendinizi tamamlar;hizmetinizi taçlandırırsınız.
allaha inancı olan , mikro ve makro fizik konusunda uzmanlık seviyesinde bilgi sahibi felsefeci. kuantum teorisi , felsefe ve tanrı kitabında kuantumdaki gelişmelerin felsefe ve inanç dünyasında ne tarz değişiklikler yarattığını ve bunların arasındaki dinamikleri anlatır. ayrıca harvard ve cambridge üniversitesinde misafir öğretmenlik yapmıştır.
Ağzı laf yapan, ancak kendisi bilim yapamayan. Bilimi bilenlerin yanında, onlardan daha fazla sesi çıkan, onlarla dalga bile geçen. Üretken ol(a)mayan; ingiliz teolog/filozof/bilim adamı melezlerinin* argümanlarını, yeni şeylermiş gibi ve antitezlerini soyarak* Türkiye'de pazarlayan. Aslında bu melezlerin melez olmalarının sebebi de hıristiyanlık için argümanlar üretmektir zaten.
Caner Taslaman kişiliğine entelektüel, bilim insanı ya da en azından bilim yapan biri diyebilmek için, bilim tarihinden bihaber olmak yeterlidir. kendileri sadece malumatfuruştur ve bin yıllık kelam zırvalarına bir kaç bilimsel malumatı montelemeye çalışır ve bunu da yayınevlerine mantolamaya çalışır. Ergi deniz özsoy hoca ile beraber bulunduğu öteki gündem programındaki haline bakarsanız, ergi deniz hoca karşısındaki her lafa girme, her konuya bir iki kelime sıkıştırma çabasını görür, acıma duygunuzun paslarını silebilirsiniz. biyoloji biliminin fiziki veya matematiksel kesinlik içermediği önermesi ise evlere şenlik.. evrime itiraz edebilirsin, eyvallah; ama buna karşı adem baba ve akıllı tasarım zırvalarını getiriyorsan en hafif tabirle samimiyetsizsindir. başkalarının, dahası en ünlü bilim insanlarının, üzerinde milyonlarca çalışma yaptığı bir alanı "fiziki kesinlik yok" diye eğip büktükten sonra, her fiziki-biyolojik hadisenin arkasına bir refleks olarak tanrı'yı koyuyorsan, zaten konuşacak bir şey yok demektir.
sözlük ergenleri batılı literatürden alıntı yapan dindara o kadar hasret kalmış ki, adamın abd'den aktardığı tasarımcı zırvalarda bir keramet var zannediyorlar. yazık.
ADAM ALLAH'A VE KUR'AN A INANIYORUM FIKRINI KABUL EDIP BIR KOSEYE KOYDUKTAN SONRA TUM DiNi BiLGiLERi FELSEFECi YÖNÜ iLE OBJEKTiF YORUMLAYAN , ZAMAN ZAMAN UC NOKTALARA GELSEDE ASLA INANCINDAN TAVIZ VERMEYEN ORNEK DiN VE BiLiM ADAMIDIR. ALi RIZA DEMIRCANA OLAN SABRI ERDEMINI YANSITIR.
Kitabında evrenin başlangıcı olduğu, yani ateistlerin iddia ettiği gibi sonsuzdan beri var olmadığını şu şekilde göstermiştir. (entropi yasasını bilmeyenler anlamayabilir)
"Tek yönlü süreçler sonun habercisidir. Insanın yaşlanma süreci de evrendeki entropinin artışı da böyledir. Ilk olarak entropi yasası ile evrendeki düzensizliğin sürekli arttığı ve sonsuza dek sürdürülemeyecek bu sürecin evrenin sonunu gerektirdiği anlaşıldı. Aslında bu sonuç, evrenin bir başlangıcı olması gerektiğini de kapsamaktadır. Bunu şöyle gösterebilirim:
1- Evrendeki entropi geri çevrilemeyecek şekilde sürekli artmaktadır.
2- Buna göre evrende bir gün termodinamik denge oluşacak ve ısı ölümü yaşanacaktır. Kısacası evren ebedi değildir, bir sonu vardır.
3- Geçmiş zaman sonsuz olsaydı, evrende termodinamik dengeye gelinmesi ve hareketin durması gerekirdi.
4- Şu anda hareketin devam ettiğine tanıklık etmekteyiz.
5- Demek ki evren sonsuzdan beri var olamaz, dolayısıyla evrenin bir başlangıcı vardır."
24 tv gibi kendi meşrebine uygun yerlerde, cemaatçilere masal anlatan sözde ilim adamı.
söz konusu programda şöyle bir "bilimsel" açıklamayla söze giriyor:
- şimdi bi defa maddeyi allah yarattı!
ve şöyle devam ediyor:
- bu nedenle evreni anlamaya çalıştıkça ne güzel sevap kazanıyoruz.
iyi de arkadaş biz senin kişisel inancını dinlemek zorunda mıyız? bilim adamı sıfatı taşıyacaksan bilimsel varsayımlarla yola çık. "ha maddeyi allah yarattı" diye kelam etme demiyorum yine et de, "yaratılışçı felsefeye göre..." diye bir giriş yap, tüm diğer görüşlerle karşılaştır.
ama cemaatçi tayfanın gönlünü hoş tutup aferin almak varken ne gerek var değil mi?
caner taslamanın uzmanlık alanını ve yayımlarını açıp okuduğuzda adamın fizikle biyolojiyle alakası olmadığını buna rağmen fizik prof'una fizik öğretmeye, biyoloğa biyoloji öğretmesine ve cahil cesaretine hayran olduğum kişilik.
tam olarak nasıl birisidir bir fikrim yok.
felsefeci ama evrim gibi felsefeyle pek de ilişkisi olmayan bir bölüme el atmış. üstelik bir de bunu teolojik açıdan ispat çabasında ki bu da felsefeyle pek bağdaşmayan bir durum. ancak gel gör ki
bu videoda tam olarak benim gibi düşünmüş. takip etmeye değer bir şahıs galiba.
islam'ın nasıl anlaşılması gerektiği ve türkiye'de islam konulu tv 8'deki programda kendisinden çok şey öğrendiğim hocam. programı şuradan izleyebilirsiniz:
onun gibilerde felsefeyi bilimden saymama, felsefecileri;
--spoiler--
ay o mu? boş ver canım şunu lol!
--spoiler--
gibi eğilimler olduğu için, iki diferansiyel denklemi çözüp bilim adamı olduklarından karşılarındakilerinin fikirlerini ''fikir'' olarak bile görmeme cehaleti bulunur genelde. e işte caner hoca'da bunların koltuğunun altına tavlayı verir. olayı kör dövüşüne çeviren kendileri, ayarı yiyen yine kendileri.
caner hoca değeri bilinmesi gereken bir düşünür. merakla takip ediyorum kendisini.
Ayar verdiği ateisti meşhur eden felsefecidir. Ayar verdiği kerem cankoçak, artık ateistlerin bağrına bastığı kişilerden biri olmuştur.
Felsefeyle alakaları olmayan kişilere ağır gelebilir.
Kendisinin farklı konularda yararlanılabilecek eserleri vardır. "Kolay para kazanmanın yolunu bulmuş" diyen arkadaşlara inat, kitaplarının pdf hallerini web sitesinde ücretsiz dağıtmaktadır.
Facebook'ta makale ve kitaplarından konuların paylaşıldığı "Bilim Felsefe ve Din ilişkisi" adında sayfası vardır. çalışmaları buradan da takip edilebilir.
1)Big Bang ve tanrı: big bang teorisinin felsefe ve dinler açısından hangi sonuçları getirdiğini anlatan ve Kant ve hawking'e güzel eleştirilerinin olduğu harika bir kitaptır.
2)evrim teorisi felsefe ve tanrı: Kitabın Özellikle 4. ve 5. Bölümlerinin dikkatli okunması gerekir.
3)Allah felsefe ve bilim: insandaki arzulardan allah'a nasıl ulaşıldığını anlatan makalesinin kesinlikle okunması gerekir
4)Evren'den allah'a: Tasarım delilinden bahsedilen güzel bir kitaptır.
5)Kuantum teorisi felsefe ve tanrı: Kuantum teorisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin okuması gereken bir kitap
6)Küreselleşme sürecinde türkiye'de islam: Multidisipliner bir çalışmanın ürünüdür.
7)Modern bilim felsefe ve tanrı:Bir kaç makalesinden uluşan güzel bir kitaptır.
agnostik düşünceye sahip biri olarak takdir ettiğim din felsefecisidir. mantıklı ve saygılı uslubuyla takdirimi kazanmıştır kendisi. din bilim diyaloğu ancak böyle aydınlarla gerçekleşebilir.