kesinlikle yargılanmalıdır. hatta suçlu bulunup içeri atılmalıdır üç beş yıl. o zaman ülkemiz gerçek demokrasiyi tartışır, sonra belkide gerçekten demokrasi ile yönetilen bir ülke olur. can dündar bu mahkumiyete demokrasi adına katlanacak kapasitede bir aydındır.
dipnot: ne saftirik adamım ben yahu şimdi aklıma geldide, biz başbakan asmış milletiz o zaman demokrasi gelmemişde can dündar içeri girincemi demokrasi gelecek.
bir devlet kuruluyor, en zor şekilde. bir adam ve yanında arkadasları zoru basarıyorlar. baska bir adam aradan 85 yıl gecince bu ulu önderi, mustafa kemal atatürk'ü * baska yönleriyle ele alıyor, filme cekiyor. sonra baska birileri daha ortaya cıkıyor. bunlar da filmi ceken insanı bombardımana tutuyorlar, yargılayalım diyorlar. bre zındık sormazlar mı sana ne için, hangi hakla (?). düşüncelerinde bir belirsizlik, gel git belirtileri gösteren insanlar acaba bundan daha fazla ne yaptılar? okulda ögretilen atatürk ilke ve inkilaplarını ezberlemek değil marifet azizim. yargılayalım demek kolay. önce içinde bulundugun duruma bak sonra buyur buradan yak!
şu ülkede atatürk için en fazla şeyi yapmış olan adamın bir film ile, saçma sapan bir sebepten dolayı yargılanması isteği. siz hanginiz atatürk için can dündar kadar bir şey yaptınız?
"kimse dokunulmaz değildir" şiarını söz konusu muteber şahsiyetlerden mürekkep çeteciler hapse tıkıldığında anımsamayanların bir belgesel hazırladığı için kendisine reva görebildiğini gösteren dilek.
ergenekon davası konusunda her şeye rağmen şüpheleri olabilen can dündar çektiği belgesele gelen gerici tepkilere karşı "bu tutuculuk karşısında şaşkınım" dedi. benden daha uzun süre bu işlerin içinde olan birisi için ilginç bir şaşırma hali gerçekten.