ilk olarak ateist olmadığımı belirtmek istiyorum.
Camide namaz kılan biri olarak bu gerçeği dillendirmek istedim.
Leş gibi kokan çorapların , ayakların temas ettiği halıya secde ediyoruz. Abdest aldığımız alan rezalet yeterli sayıda terlik yok. Ayakkabımızı çorabımızı çıkarıp abdest alıyor ardından aynı çorapları kuşanıp ayakkabılarımızı avuçluyoruz.
Camilerin içi sıvama ayak kokusu. Bu duruma bir çare gerek.
camiler aslında temiz biz değiliz ıslak ayaklarla içeri gir çorap giyme,elinde ayakkabılarla içeri girdiğinde ters tutma düz tutup birde salla sonra camiler pis.
gül suyunun dezenfektan özellik taşımamasından kaynaklanan durumdur. şayet cami cemaati gül suyu yerine saf alkol kullansa bu tarz problemler yaşanmayacaktır.
(bkz: oksijenli su ile abdest almak)
yanlış bir önermedir. resmen çorap kokar. inşaat amelelerinin terlerinin katman oluşturduğu pis halıya anlınızı koymak zorunda kalırsınız burun kısmına girmiyorum bile.
camiye gelmeden abdest almış olup galoş giyildiği takdirde çözülebilecek durum...
aksi takdirde durum cidden vahim. hiç unutmam bir gün bursa ulu camiine gitmiştim. içeride inanılmaz bir ayak kokusu vardı. şahsen turist olsam bu ne aga derdim.
çorabını hiç giymeyip ıslak ayakları ile camiye girip bir de üzerine ıslak ayaklarını caminin halılarına sürterek kurutmaya çalışanlar olduğu sürece düzelmeyecek durumdur.
Araf suresinde gerekli uyarı yaratan tarafından verilmiştir.
-Ey Ademoğulları! Her mescitde ziynetinizi takının (güzel ve temiz giyinin).
amirinin ve patronunun karşısında sinekkaydı traşlı, en güzel kıyafetleri ile mis gibi kokular içerisinde duranlar huzuruna çıktıkları varlığın farkında değillerdir.
camilerden değil de içeri giren insanlardan kaynaklanan olasılık. tamamı öyle değildir ama bazı camiler o huşu dolu ferahlığı vermiyorlar maalesef. işte bu sebepten ötürü. oysa insan namaz kılacakken, tertemiz ve pırıl pırıl bir şekilde cami içerisine adım atmalıdır.