gayet olası makbul olan durumdur. aksi laikliğe aykırı ve atatürk'ün ilkelerine aykırıdır. dine siyasi bir adamı dâhil etme gafilliğini göstermeyen din adamlarımızı da taktir etmek isterim.
he bir de şöyle bir şey var; bu tür iddialarda bulunanların da camiye uğradıklarına inanası gelmiyor insanın.
olmayan durumdur. londra kingsland camiinde cuma namazına gittim ve huca duasında peygamberimiz ve sahabeleri, tüm türk ve islam liderlerini son olarak mustafa kemal atatürkü andı. herkez amin dedi.
tam olarak doğru bir tespit değil, çünkü ben denk geldim. geçen kurban bayramı'nda, bayram namazında atatürk'ten bahsetti hoca. hem de çok güzel bir anı paylaştı. kişilerin(yani din adamlarının) tahsil ve tarih bilgileriyle, ilgileriyle, milli duygularıyla alakalı bir durum. herkes bahsetmeyebilir, ki benim oturduğum yerdeki camilerde her özel günde ve kandillerde atatürk'ün adı geçer. din ve atatürk'ü bu şekilde tartışmak doğru değil, bahsetmeyenleri suçlamak haksızlık olur.
değişkenlik gösteren durumdur. camiler konuşmaz imamlar çağırılan hocalar vs... konuşur. ben birçok kez duymuşumdur vaazda, hutbede atatürk'ten söz edildiğini...
atatürk bir peygamber değil, herkes gibi bir insandı. türkiye cumhuriyetini kuran ulu bir önderdir. senin dediğine bakarsak, hutbelerde benim ismim niye geçmiyor yahu, bende çok önemli adamım kendime göre. veya her siyasinin ismimi geçermiş hutbede? yapmayın böyle canlarım, sizin gibi embesiller yüzünden insanlar atatürke düşman oluyor. atatürk severlerin din düşmanı olduğunu zannediyor. boş beyinler sizi.
Tartışılması gereken durumdur. yıllardır cuma ve bayram namazlarına gitmişimdir, onlarca çeşit camide de bulunmuşumdur, atatürkle ilgili tek bir hutbe duymadığım gibi kurtuluş savaşı çanakkale savaşı vb tarihi olaylar anlatılırken de pek adı zikredilmez.
edit: hemen çullanmayın beyler. ben kendi gözlemimi yazdım. camilerde tarihi bir çok şahsiyet, padişah, ilim adamı vs yeri geldiğinde anılır o manada dedim. peygamberler anılmıyor ki sadece camide dimi ama.